Börtönbe küldték a kertjében horogkeresztes zászlót kitűző belga nyugdíjast

Börtönbe küldték a kertjében horogkeresztes zászlót kitűző belga nyugdíjast

Egy belga nyugdíjas férfi egy év letöltendő börtönbüntetést kapott, miután a liberális diktatúra fenyegetésre sem volt hajlandó a horogkeresztes zászlót eltávolítani a kertjéből.

Georges Boeckstaens – korábban káplár a belga hadseregben – az ítélet után is dacolt a bírósággal, és kijelentette, hogy a horogkeresztes zászló a kertjében nem zavar senkit.

Az intoleráns szomszédok nem így gondolták, és több panaszt nyújtottak be a 77 éves férfi ellen, aki számos egyéb nemzetiszocialista relikviával díszítette házát, köztük egy karját lendítő Hitler formájú madárijesztővel.

Hírdetés

A huzavona évek óta folyt Boeckstaens körül, 2014-ben felmentették a vádak alól, de most Leuven-i bíróság jogerősen egyéves börtönbüntetésre ítélte a „zsidó közösség elleni gyűlöletkeltés és erőszakra uszítás vádjával”.

„A vizsgálat bebizonyította, hogy a vádlott dicsőítette a náci rezsimet és helyeselte az általa elkövetett népirtást” – mondja ki az ítélet.

„A vádlott szemében a zsidók a világ szégyene. Társadalmi szempontból tehát kötelességünk börtönbe küldeni” – hangzott a roppant demokratikus bírói érvelés.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »