"Borkai legfeljebb Cseszneken, vagy Pornóapátiban lehetne polgármester" – a pünkösdi orgia és a lopás ellen tüntettek Győrben

"Borkai legfeljebb Cseszneken, vagy Pornóapátiban lehetne polgármester" – a pünkösdi orgia és a lopás ellen tüntettek Győrben

Mintegy ezer ember tüntetett a győri városháza előtt Borkai Zsolt pünkösdi orgiája és a fideszes korrupció ellen. 

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője a demonstrálók mellett külön köszöntötte a szintén jelen levő Bede Zsoltot is. 

„Nagyjából olyan erkölcsű emberek vannak a Fideszben mindenhol, mint Bede.”

 – mutatott rá a politikus. 

Hangsúlyozta: 

„Bár Győrben négy gerinctelen ember besározta a Jobbik nevét, mi továbbra is az ellenzéki polgármesterjelölt mellett állunk.”

Szilágyi szerint nem csupán azért kell elítélni Borkait, mert egy, a lányánál négy évvel fiatalabb prostituáltat bérelt fel, mikor jachtozni ment az Adriára, de azért, mert ezt abból a pénzből fizette, melyet „a győriek zsebéből lopott ki”.

Hozzátette: a dolgok nem csak Győrben mennek így, az egész Fidesz így működik. 

„Ezért kell először a településeken leváltani a Fideszt, és ezért nem elég, hogy ma eljöttek azt emberek tüntetni, vasárnap mindenkinek el kell vinnie a környezetében élő embereket is, hogy a Fidesz ellen szavazzanak.”

 – szögezte le. 

Bede Zsolt produkciója egyébként nem igazán nyerte le a tüntetők tetszését, a provokáció-ipari segédmunkást végül a szervezők és a rendőrség menekítette ki a felbőszült tömegből. 

Kendernay János, az LMP társelnöke szerint most különösen nagy felelősség van a győriek vállán. 

„Ha a Fidesz ezt is megússza, ledől minden maradék gátlásuk”

 – mutatott rá. 

A politikus szerint mindenkinek el kell mennie szavazni vasárnap, hogy együtt mondjuk ki: „nem tűrünk tovább!”

Hírdetés

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke elmondta: az elmúlt napokban az országot járta, „mindenhol Borkai története üldözött”.

„Országszerte mindenhol párhuzamot tudnak vonni az emberek a helyi fideszes vezetők és a győri polgármester között”

 – mutatott rá.

Fekete-Győr szerint a Borkai-ügy az egész ország ügye, hiszen maga Orbán Viktor is ugyanígy él: 

„Kastélyban lakik, magánrepülőkön , jachtokon jár, és rengeteg pénzt sikkaszt el.” 

A Momentum nem kokainra és kurvákra költené a közpénzt, hanem egészségügyre és bérlakásokra – szögezte le. Hozzátette: aki momentumosként lopni merne, akkor előbb a pártból kell mennie, aztán bíróság elé, aztán börtönbe.

„Borkai Zsolt legfeljebb Pornóapátiban vagy Cseszneken lehetne polgármester.”

 – mondta a tüntetésen a győri születésű Gulyás Balázs publicista

Hozzátette: jellemző, hogy miközben Pikó András nyolcadik kerületi ellenzéki jelölt kampányközpontjában „egy elmosódott fotó és egy újságcikk alapján” házkutatást tartottak, a Borkai-ügyben sem a rendőrség, sem az ügyészség nem lépett semmit. Hangsúlyozta: ez a történet még csak véletlenül sem magánügy, de nem elsősorban a pornóvideó, vagy a prostituáltak felháborítóak, hanem a lopás, amely az egész mögött áll. 

„Nekik a kokain, nekünk a krumpli” 

 – foglalta össze a publicista a Fidesz politikáját.

Glázer Tímea győri ellenzéki polgármesterjelölt szerint

„Borkai a történtek után már nem lehet az az ember, aki kitüntetéseket ad át, díszpolgárokkal fog kezet, vagy tanévnyitókra jár. Az a hajó már elment”

Úgy véli, a város polgármester nélkül maradt „a szégyen jött, a béke ment”, ő azonban minden győri ember polgármestere szeretne lenni, ezért szövetségre hívja a város összes lakóját. 

Rónai Sándor, a DK EP-képviselője úgy látja, ma már ott tartunk, hogy nem az újságok, hanem a pornóoldalak számolnak be abból, hogy mire költik a pénzünket a pénzüket, 

A politikus szerint mindegy, ki indul a kormánypárt színeiben, mert a fideszes városvezetőknek úgyis Budapestről mondják meg, mit tehetnek és mit nem. 

„Ha valami szörnyű baleset folytán” megválasztanák Borkait, az ő utódjáról is Pesten döntenének”

 – mutatott rá. 

Pollreisz Balázs, az MSZP győri elnöke szerint Borkai „kuplerájt csinált Győrből”. 

„A polgármester azonban a lányok mellé most már fiúkat is vásárolt magának 

 – utalt az ellenzéki együttműködést az utolsó pillanatban, Borkai botrányos videóinak nyilvánosságra kerülése után eláruló Fodor Rolandra és három társára. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »