Boris Johnson ölte meg Szijjártó Péter maratoni álmát

Boris Johnson ölte meg Szijjártó Péter maratoni álmát

Mintegy harmincezer nevezővel, köztük hétezer maratonistával – akiknek negyven százaléka külföldi – jön jövő hétvégén a Spar Budapest Maraton Fesztivál, amely a szombati 4×2 kilométeres V4-váltóval indul. Az új versenyszám annak okán jött létre, hogy hazánk látja el a visegrádi csoport elnökségét.

– Mi köthetné jobban össze a közép-európai országokat, ha nem a sport? – tette fel a költői kérdést az október 14-15-i esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. De ne higgyük azt, hogy tömegével utaznak lengyel diplomaták hazánkba egy jó kis városligeti kocogásra, a jelenleg 132 csapatot felvonultató rajtlistát átfutva egyetlen külföldi hangzású nevet sem találtunk.

És Szijjártó Pétert sem láthatjuk majd a 42 kilométeres maratoni táv vasárnap reggel 9.30-as startjánál. Pedig sokszoros félmaratonistaként komolyan készült, szerda reggel Moszkvában két fokban edzett, ám aztán befutott a brit külügyminiszter levele: – Boris Johnson lehetetlenné tette életem első maratonját – utalt a magyar külügyér arra a Budapest Maratonnal egy napra eső, visszautasíthatatlan ebédmeghívásra, amelyen nyolc közép-európai miniszterrel kontinensünk jövőjéről fognak eszmét cserélni.

Kocsis Árpád, a szervező Budapest Sportiroda ügyvezetője szerint a maratont bárki tudja teljesíteni, aki egészséges. Állítja, aki elhatározza magát, egyéves felkészülés után nekivághat a 42 kilométernek. Idén több mint nyolcszázan fognak először próbálkozni ezzel.

Hírdetés

„A maraton az akaraterő diadala, aki maratont tud futni, az bármit el tud érni az életben.”

A maratoni útvonal az Operaházat például úgy érinti, hogy az intézmény kórusa a lépcsőről énekel a futóknak, s a szervezők arra törekszenek, hogy bárhol is járjanak épp a futók, ne megállítsák az autósokat, hanem tereljék. A részletek forgalmivaltozasok.hu oldalon találhatók, elsősorban október 15-én vasárnap délelőtt kell résen lenni.

Akik viszont már beneveztek, a futócipő mellett mesekönyvet is hozhatnak magukkal, ugyanis a főszponzor a Máltai szeretetszolgálattal összefogva gyűjtést szervez, a köteteket rászorulók számára juttatják el.

Az esemény kínálata, rajtidőpontokkalOktóber 14., szombat:11.00 V4 Váltó – 4×2 km12.15 NESTLÉ Családi Futás – 600 m12.30 FODISZ Esélyegyenlőségi Futam – 400 m13.00 Real Nature Maratonka és EMMI sulifutamok 2,5 km14.30 Fitt Pöttyös Gyaloglás – 2,5 km15.30 Riska Minimaraton – 5 kmOktóber 15., vasárnap:9.30 32. SPAR Budapest Maraton és Maraton Párban (21,3 km – 20,9 km)9.30 Flora Maratonstaféta (9,4 km – 11,9 km – 10,7 km – 10,2 km)10.15 Actimel 10 km10.15 Theodora 30 kmInformációk és nevezés a futanet.hu-n.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »