Borboly szerint a dormánfalvi polgármester törvénytelenül kijavíttatta az úzvölgyi temetõ kapuját

Borboly szerint a dormánfalvi polgármester törvénytelenül kijavíttatta az úzvölgyi temetõ kapuját

A dormánfalvi polgármester pénteken egy újabb súlyos törvénytelenséget követett el – áll a Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke által a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. Az elöljáró szerint a helyszínen készült fotók azt bizonyítják, hogy az elkövetők próbálják a tettük nyomait eltüntetni, ami azonban Romániában bűncselekménynek számít, mivel éppen folyamatban van egy büntetőjogi kivizsgálás az úzvölgyi temető kapujának megrongálása miatt. Borboly szerint ezért, amíg tart a kivizsgálás, senki sem tüntetheti el a cselekedete nyomait.

Javítják a temetőkaputJavítják a temetőkaput

A tanácselnök szerint pénteken már kész kapuelemekkel érkeztek páran a helyszínre pótolni a kitört léceket, az ott tartózkodó autó pedig a dormánfalvi polgármesteri hivatal tulajdona. „Arra kérem önöket, hogy az 544-es törvény alapján kérjék ki az autó menetlevelét: mit keresett a dormánfalvi temetőben, ezek az emberek hogy dolgoztak ott munkaidőben?” – kéri a a lakosságtól az elnök.

Hírdetés

„Nekünk egyetlen utunk van: a törvény útja. Nem a törvénytelenség az út” – hangsúlyozta még Borboly Csaba közleményében.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »