Borboly: felül kell kerekedni az újabb úzvölgyi provokáción

Amint már korábban is beszámoltunk róla, vasárnapra újabb akciót tervezett az úzvölgyi temetőnél a Calea Neamului Egyesület elnöke.

Borboly Csaba, Hargita megye elnöke a járványhelyzetre hivatkozva arra kérte a Bákó megyei hatóságokat, hogy ne engedélyezzék az úzvölgyi gyülekezést, de ennek ellenére a Mihai Marin Târnoveanu Facebook-oldalán olyan élő közvetítést lehet látni, amely szerint valóban eleget tettek ígéreteiknek és kivonultak az első világháborús katonatemetőhöz.

Hírdetés

A videók tanúsága szerint számos ortodox lelkész is jelen van, és épp az állítólagosan ott nyugvó román katonák neveit olvassák fel, amire a tömeg „jelen van” válasszal felel.

Az ügyben felkerestük Borboly Csabát, hogy a fejleményekről kérdezzük. A megyei tanács elnöke annyit mondott, hogy a provokációra nem szabad figyelni, és át kell felette tekinteni. A legjobb megoldás ebben az ügyben, ha jogi úton sikerül felülkerekedni – értékelte.

„Nem tudjuk, hogy mit csináltak odakint, gondolom nem volt rongálás. Azon kívül, mindenki azt csinál az év 365 napjában, amit akar. Én megkértem a Hargita megyei hatóságokat, hogy ne menjenek ki. Már eleve nagy súlyt ad egy rendezvénynek, ha ott van 100 csendőr. A Hargita megyeiek azt ígérték, hogy nem lesznek kint” – reagált Borboly.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »