Borboly Csaba panaszt tesz az úzvölgyi temetõben kifeszített óriástrikolór miatt

Borboly Csaba panaszt tesz az úzvölgyi temetõben kifeszített óriástrikolór miatt

„Most már a rendőrség és a csendőrség felelőssége is felmerül, hiszen – ha igaz az értesülés, ami nemrég jutott el hozzám – hagyják, hogy törvénytelenségek sorozata történjen egy haditemetőben, ahol hősök nyugszanak – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, miután Gergely András csíkszentmártoni polgármestertől arról értesült május 21-én, kedden délután, hogy egy nagy trikolórt húztak fel az úzvölgyi katonai temetőben a zászlórudakra.

„Ezt nem nézheti tétlenül sem a belügyminisztérium, sem a Bákói prefektus és tanácselnök, sem a rendőrség és a csendőrség vezetője. Felszólítjuk őket, hogy azonnal lépjenek közbe, mert törvénytelenségek sorozatával nem fedhetik el a legnagyobb törvénytelenséget, a betonkeresztek és az emlékmű elkészítését. Az említett intézmények mindegyikéhez szerdán panaszt nyújtunk be a birtokháborítástól az uszításig terjedően több büntetőjogi kategóriában” – mondta a megyei tanács elnöke, aki nyugalomra int mindenkit, és hangsúlyozottan kéri, ne dőljenek be a provokációknak, mert azzal nem szolgálják a magyarság ügyét.

Hírdetés

„A törvényesség útját kell járnunk, más út nincs, ezt fogjuk tenni megyei szinten, és kérjük az ügyben az RMDSZ parlamenti frakcióinak segítségét” – jelentette ki Borboly Csaba. (hírszerk.)

Nyitókép: A George Simion független EP-képviselőjelölthöz által május 18-án elhelyezett trikolór szalag. Forrás: georgesimion.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »