Borbás Barna: Rühelli Merkelt, és a bukását kívánja? Gondolja át még egyszer

 

(..)

Angela Merkel negatív megítélésén persze nincs mit csodálkozni: annak, hogy az ismert formában szakadt Magyarország nyakába (is) a 2015-ös menekültválság, nem kis részben ő a felelőse. A másik, Manfred „Nincs felső határ, minden szír jöhet” Schmidt, a német Migrációs és Menekültügyi Szövetségi Hivatal vezetője már rég eltűnt a süllyesztőben.

 

Ám az érthető okokon túl van a Merkel-utálatban jó adag irracionalitás is. Aki nem hiszi, nézzen meg tetszőleges kommentfolyamot valamelyik, a német kancellárral kapcsolatos hír alatt. Legfeljebb egy Gyurcsányba oltott Soros György képes kiváltani olyan indulatokat, mint Angela Merkel.

 

Hadd ajánljam ezért a kedves olvasók figyelmébe Prőhle Gergely korábbi külügyes és EMMI-s helyettes államtitkár szavait ebből a január eleji interjúból:

Hírdetés

 

 Ha az lesz a következménye (a berlini vásáron történt terrortámadásnak – a szerk.), hogy nem Angela Merkel lesz a következő kancellár, rosszul járunk. S ez nem személyes szimpátia kérdése. A konzervatív magyar politikai megfigyelő számára egyértelműnek kell lennie, hogy az egyre népszerűbb Alternatíva Németországért (AfD) még sokáig nem fog a kormányzás közelébe kerülni. A kérdés tehát az, hogy a rájuk leadott voksokon kívüli szavazatok hogyan oszlanak meg. Ha kialakul egy olyan helyzet, hogy a CDU és Angela Merkel a legnagyobb politikai erő, de mégsem elég erős, akkor szociáldemokrata kancellárt kapunk, akinek Martin Schulz is lehet a neve.

 

(..)

Az interjú óta még inkább úgy néz ki, hogy Merkel alternatívája a szocdem Martin Schulz, akinek minden egyes Magyarországgal kapcsolatos megnyilvánulásából süt az Orbán-fóbia. Nem is beszélve arról, hogy míg Merkel világnézeti alapon kiáll a fontosabb CDU/CSU-féle kereszténydemokrata elvek mellett (gondoljunk csak a melegházassággal kapcsolatos vitára), addig Schulztól ilyesmi nem várható.

 

Heti Válasz – Borbás Barna: Rühelli Merkelt, és a bukását kívánja? Gondolja át még egyszer

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »