Bőrápolás – Télen még fontosabb…

Bőrápolás – Télen még fontosabb…

A hideg, nyirkos, ködös, szeles idő és a túlfűtött, száraz levegőjű szoba még a legszebb fiatal bőrt is megviseli. Ilyenkor a bőr kevesebb faggyút termel, s fokozott ápolásra szorul. Bőrtípustól függetlenül erre a három alapelemre feltétlenül figyeljen oda:

A bőrradír feladata, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket és megtisztítsa az eltömődött pórusokat, ezzel serkenti a bőrmegújulást és a kollagéntermelést. Ha érzékeny a bőre, a szemcsés termékek helyett gyümölcssavas bőrradír ajánlott.

Hírdetés

Az arcszérum alapvető tulajdonsága, hogy kis molekula méretük folytán a bőr mélyebb rétegeibe is képesek eljuttatni nélkülözhetetlen hatóanyagaikat, így intenzívebbé válik a bőr vízmegkötő képessége. Hidratáló tulajdonságuk miatt különösen ajánlott a tiszta jojoba-, szőlőmag-, csipkebogyó- és sárgabarackmagolaj- kivonat.

A szépségipar szuperhőse már hosszú évek óta a hialuronsav. Ez a testazonos hatóanyag grammonként akár hat liter folyadékot is képes megkötni, így használatával a bőr teltebbé, feszesebbé válik, és az apró ráncok kisimulnak. Válasszon olyan krémet, ami amellett, hogy a bőr mélyebb rétegeit hidratálja, védőréteget is képez rajta, s megóvja a kiszáradástól.

(w-k)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »