Bonyolult történet: buzit vertek a CEU-s tüntetés után – de nem azért, mert buzi, és talán nem is a CEU-ért tüntetett

Bonyolult történet: buzit vertek a CEU-s tüntetés után – de nem azért, mert buzi, és talán nem is a CEU-ért tüntetett

Egy homokos a Facebookon számolt be arról, hogy hazafele tartott épp a szombati "Nem maradunk csendben" tüntetésről, amikor többen körbevették, benyomták egy kapualjba és megverték.

Arkadiusz Karski beszámolója szerint a szombati, Szabadság téri tüntetésről hazafele tartott éppen egy transzparenssel, amikor valaki belekötött: "rákérdezett: ‘Tüntettél?’. Igennel válaszoltam, mosolyogva. Utána egyszerre felém intézett további kérdéseket, megjegyzéseket tett, szitokszavakat mondott", majd jelzett a mellettük lévő társainak, és többen benyomták a liberálist a legközelebbi kapualjba.

A rátámadók azt mondták neki:

A CEU mellett tüntettél? Ti a magyarok ellen tüntettek!

A megvert homokos szerint ez arra utal, hogy azt feltételezték róla, hogy egy olyan közösség tagja, aki a CEU mellett tüntet, ezért "közösség tagja ellen elkövetett bűncselekmény" miatt tett feljelentést a rendőrségen, amit ráadásul szerinte csoportosan és módszeresen követtek el.

A rossz magyarsággal megírt beszámoló szerint az egyik őt megverő férfi jellegzetes módon az öklét a levegőben tartotta, amikor mondogatta:

Tüntetgetsz? Miért tüntetsz?

Hozzáteszi:

Hírdetés

Amúgy nem is "a CEU mellett" volt a tüntetés, ez csak a támadó verőlegénybanda feltételezése volt.

A Fb-bejegyzésben szerepel az alábbi alig érthető tagmondat is:

(…) az intézkedő két rendőr – nélkülem! – a cetlire sok mindent letett az alapján, hogy meleg vagyok – pedig semmi köze nem volt, de ezt nem is kérdezték, hanem magukban önkényesen állították (…)

A képeit elnézve nem is értjük, mi alapján gondolhatták ezt…

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FArkadiuszKarski%2Fposts%2F1405220936168075&width=480&show_text=true&height=495&appId

(Kuruc.info – HVG korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »