Bőnyi rendőrgyilkosság: a fegyverszakértő és az orvosszakértő véleménye ellentétes egymással

A védelem álláspontja szerint a fegyverszakértői vélemény ellentétes az őrnagy úr vonatkozásában korábban beszerzett orvosszakértői véleményben foglaltakkal, illetve a tanúvallomásokkal is az érintettek előszobában történő elhelyezkedését illetően – közölte lapunkkal dr. Takács Zoltán. Az Alfahír azután kereste meg Győrkös István ügyvédjét, hogy pénteken Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte az MTI-vel: „az igazságügyi fegyverszakértői vélemény szerint a bőnyi rendőrgyilkosság során a sértettet a gyanúsított által használt gépkarabélyból leadott lövés találta el, és beazonosították a lövedéket is”.

Ismeretes, az egyre különösebb ügyben lapunk szólaltatta meg először a másik felet, megpróbálva árnyalni a közmédiában kialakult hivatalos képet a bőnyi rendőrgyilkossággal kapcsolatban. A Távirati Iroda is annak kapcsán kereste meg a Főügyészséget, hogy a sajtóban több helyen megjelent: „a gyilkosságot nem a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója, Győrkös István követte el, hanem baráti tűzben vesztette életét a hősi halált halt, posztumusz alezredessé előléptetett Pálvölgyi Péter”.

Nagy Andrea közölte: a daktiloszkópus szakértő, az igazságügyi vegyészszakértő, valamint az igazságügyi fegyverszakértők már elkészítették szakvéleményüket. Az utóbbi állapította meg szakértői bizonyossággal, hogy a sértettet a gyanúsított gépkarabélyából származó lövés találta el.

Hírdetés

Azt ugyanakkor elismerte, annak érdekében, hogy más irányból is bizonyítsák azt, hogy a halálos sérülést a gyanúsított által használt gépkarabélyból kilőtt lövedék okozta, a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény beszerzéséről intézkedett. A genetikus és a fizikus-kémikus szakértői vélemény, valamint az egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény elkészítése még folyamatban van – tette hozzá. Tehát, mindössze a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok szerint „nem baráti tűz történt” Bőnyben.

Ezt a vélelmet erősítette meg Győrkös István jogi képviselője is:

„A szakvéleménnyel kapcsolatos észrevételeinket, illetve kifogásainkat már megküldtük a Központi Nyomozó Főügyészség részére. A védelem álláspontja szerint a fegyverszakértői vélemény ellentétes az őrnagy úr vonatkozásában korábban beszerzett orvosszakértői véleményben foglaltakkal, illetve a tanúvallomásokkal is az érintettek előszobában történő elhelyezkedését illetően”.

Amennyiben a szakvélemény szerinti lövés lett volna az, amely Pálvölgyi Pétert eltalálta, akkor egy további, az ügyfelem által leadott lövésnek is el kellett volna találni az őrnagyot – szögezte le dr. Takács Zoltán, Győrkös István ügyvédje.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »