Bombázással válaszolt Franciaország az ISIL-nek

A francia légierő húsz bombát dobott le az Iszlám Állam dzsihadista szervezet székhelyén, Rakka városában. A tíz bombázó egy parancsnoki központot és egy kiképző tábort is megsemmisített – közölte este a francia védelmi minisztérium.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

„Az első megsemmisített célpontot az Iszlám Állam parancsnoki központként, dzsihadisták toborzóhelyeként és fegyverraktárként használta. A második célpont terroristák kiképzőtábora volt” – olvasható a tárca közleményében.

Hírdetés

A bombázók az Egyesült Arab Emirátusokban és Jordániában szálltak fel.
A védelmi minisztérium szerint a francia felderítő repülések során előzetesen azonosított célpontok ellen az amerikai erőkkel összehangolva hajtotta végre a francia légierő a támadást.

A közleményben nem szerepel, de a hadművelet egyértelmű válasz a pénteken Párizsban végrehajtott 129 áldozattal járó merényletsorozatra, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára.

Francois Hollande francia államfő még azelőtt, hogy a terrorszervezet kiadta volna az erről szóló közleményét, a merényletsorozatot „egy dzsihadista hadsereg, az Iszlám Állam által elkövetett háborús tettnek” nevezte, amely ellen Franciaország „kíméletlenül fel fog lépni bel- és külföldön”.

(MTI)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »