Bombameglepetés: hazai pályán égett le a Vidi

Bombameglepetés: hazai pályán égett le a Vidi

A Puskás Akadémia nagy meglepetésre 3-0-s győzelmet aratott a második helyen álló, címvédő Mol Vidi FC otthonában, a Mol Aréna Sóstóban, a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában.

A Puskás Akadémia kispadján ezen a találkozón debütált a téli szünetben kinevezett vezetőedző, Radoki János. A trénernek nem kellett sokat várnia arra, hogy csapata előnybe kerüljön, hiszen a 7. percben Urblík József óriási gólt lőtt a hazai kapu bal felső sarkába. A gól láthatóan megfogta a Vidit, nem igazán tudott veszélyt teremteni a felcsúti kapu előtt, a Puskás pedig gyors embereivel kedvére kontrázhatott. A félidő vége felé nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, s a klubhoz hosszú idő után visszatérő Elek Ákos közeli fejese után közel álltak az egyenlítéshez, ám Hegedüs Lajos nagy bravúrral védett.

A második félidő első felében futószalagon érkeztek a Vidi-helyzetek, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Nem úgy a túloldalon, ahol Radó András nagy védelmi hibát kihasználva egyedül vezette a labdát a fehérvári kapura és növelte a vendégelőnyt. Elkeseredetten küzdött a bajnokcsapat, de a felcsúti gárda szerzett újabb gólt és ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzött.

Hírdetés

A fehérváriak nagy riválisa, a Ferencváros később játszotta le mérkőzését.

Az utolsó 10 percben emberhátrányban futballozó Debrecen 0-0-s döntetlent játszott a vendég Újpesttel. A fővárosi lila-fehérek ezzel sorozatban ötödik mérkőzésükön maradtak veretlenek, ezeken ez volt a negyedik döntetlenjük, idegenben egymás után harmadszor osztoztak a pontokon. A DVSC sorozatban három győzelem után veszített pontokat.

A sereghajtó Haladás 1-0-ra kikapott az utolsó előtti Kisvárdától. A bennmaradást illetően egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazaiak már öt meccs óta nyeretlenek, a vendégek pedig az utóbbi négy találkozójukon harmadik győzelmükkel elkerültek a kieső helyről.

A Diósgyőri VTK hazai pályán hosszabbításban szerzett góllal 1-1-es döntetlent játszott megyei riválisával, a Mezőkövesddel. A miskolciak sorozatban hatodik találkozójukon maradtak veretlenek az NB I-ben, ennek ellenére visszacsúsztak a kiesést jelentő 11. helyre, mert a Kisvárda győzött Szombathelyen. A Mezőkövesd nyeretlenségi sorozata pedig öt mérkőzés óta tart az élvonalban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »