Bomba robbant a szentpétervári metróban, 10 halott

Robbanás történt a szentpétervári metró két különböző állomásán hétfőn, az első adatok szerint tízen meghaltak, többen megsérültek – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az incidens okát hivatlosan nem közölték. A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok a nap folyamán több alkalommal is kutattak gyanús tárgyak után, és az egyik megállót ki is ürítették.

A televízió szemtanúkra hivatkozó jelentése szerint a Szennaja Ploscsagy metrómegállóhoz több tűzoltóautó érkezett. Több metrómegállót lezártak.

Az Index azt írja, Putyin a merénylet idején épp munkalátogatáson járt szülővárosában, Szentpéterváron. A város közelében lévő Sztrelnában fogadta Alekszandr Lukasenko belarusz elnököt. Vlagyimir Putyinnak már jelentették a történteket, a hatóság bűncselekmény miatt nyomoz, egyelőre azonban még nem nevezték terrorista akciónak a történteket.

Hírdetés

Az orosz elnök azóta meg is szólalt.

Putyin szerint egyelőre nem világos, hogy mi okozta a szentpétervári metróban hétfőn bekövetkezett robbanásokat, amelyeknek a katasztrófavédelem szerint 10 halálos áldozatuk és 20 sérültjük van.

Az orosz elnök közölte, hogy több lehetséges okot vizsgálnak, köztük terrorcselekmény elkövetését is. Putyin részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.

Moszkvában a metróhálózatban a szentpétervári események hatására fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »