Bolsonaro oltatlanul akarja megtartani az ENSZ-közgyűlés nyitóbeszédét

Jair Bolsonaro brazil elnök, aki nem kapott oltást a koronavírus ellen, közölte csütörtökön a közösségi médiában, hogy a jövő héten ott lesz az ENSZ Közgyűlésének ülésszakán, ő fogja mondani a megnyitó beszédet, noha az ülésen a helyi szabályozás szerint csak beoltott politikusok lehetnek jelen.

Bolsonaro hozzátette, hogy a járvány brazíliai kezeléséről, a mezőgazdaságról és az energiaiparról fog beszélni.

Hírdetés

A New York-i hatóságok szerdán jelentették be, hogy a közgyűlési ülésszakon csak beoltottak vehetnek részt, igazolniuk kell, hogy megkapták az oltás mindegyik adagját. New Yorkban szinte minden beltéri rendezvényen csak beoltottak vehetnek részt. António Guterres ENSZ-főtitkár nem sokkal később közölte, hogy az államfők esetében nem tudja érvényesíteni ezt a kötelezettséget.

Az Our World in Data című honlap szerint a 213 millió lakosú Brazíliában a világ országai közül a negyedik legtöbb oltást adták be a koronavírus ellen, mégis az ország elnöke nem olttatta be magát. Bolsonaro azt mondta többször is, hogy ő lesz az utolsó brazil, akit beoltanak. Ő tavaly már megfertőződött, ezért azt állítja, hogy immunis a vírussal szemben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »