Bolsevik tempó: kormányhivatal marasztalta el a Meseország Mindenkié könyv kiadóját

Bolsevik tempó: kormányhivatal marasztalta el a Meseország Mindenkié könyv kiadóját

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.)

Ha valaki még a legkisebb mértékben is bizonytalan lett volna abban a kérdésben, hogy a Fidesz-kormány jobboldali, konzervatív politikai közösségből tényleg átcsúszott-e egy rendszerváltás előtti időket idéző, neobolsevik diktatúrába, annak most újabb bizonyítékot szolgáltattak.

A célkeresztben ismét a Meseország Mindenkié című mesekönyv szerepel. Ez az a könyv, amit senki nem ismert és senkit nem érdekelt, mígnem Dúró Dóra Mi hazánkos politikus fel nem hívta rá a figyelmet, hogy homoszexuális tartalmat rejt, és le nem darálta, hogy kicsit rá is figyeljenek. A populista akcióra az éppen ellenségképet kereső Fidesz stratégái is ugrottak, aktív támogatásukat biztosítva a vélt homoszexuális propaganda ellen.

Hiszen ebben az országban nem az alkoholista szülők által vert gyerekek, a terrorban tartott feleségek és férjek, az egyszülős családmodellek, a kezeletlen időskori demencia vagy rossz, hanyag oktatás a probléma, hanem egy szaros könyv, amiben egynemű párokat mutatnak be úgy, mintha egynemű párok lennének, mert úgy születtek, hogy az tetszik nekik.

A közélet mesterséges tematizálásának olyan egészen elképesztő epizódjai is voltak, mint például az iskolás korosztálynak szánt könyv kitiltása az óvodákból (pedig úriember biztosra nem fogad!), amit végül olyan politikai-társadalmi ellenreakció követett, hogy a könyvből kasszasiker lett, és már ezernyi polcon hever kinyitatlanul szerte az országban.

De nem is ez a lényeg, mert ez csak egy hiszti, álvitákra vágyó álpolitikusoktól, áldühöngésre vágyó álcivileknek, akik belefáradtak, hogy minden igazuk csak áligazság lehet ebben a passzív polgárháborúban haldokló társadalomban. Az örök recept pedig mindig visszaköszön: a buzizást és a nácizást még a leghülyébbek is megértik, így ha gond van, csak elő kell venni, és máris van miről sajtótájékoztatót tartani unott újságírónak, akik végre felidegelhetik olvasóikat.

A lényeg sokkal inkább az, hogy milyen morális szinten van az egész magyar jogállamiság. Hogy mennyire a putyini Oroszország –vagy úgy eleve a XX. századi ruszki politika-  a követendő példája annak az orbáni rezsimnek, ami a rendszerváltáskor nem lebontotta, hanem már pontosan tudjuk, hogy csak átvette az üzletet.

Hírdetés

Kedden Budapest Főváros Kormányhivatala közleményt adott ki arról, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Labrisz Egyesület a Meseország mindenkié című könyv értékesítésekor. Ezt egy fogyasztóvédelmi eljárás keretében állapította meg a hatóság, mert a röhejes indoklás szerint – és ezen a ponton teljesen szakmaiatlanná és nevetségessé válik a kormányhivatal- a könyv értékesítése mesekönyvként történik, amire a megnevezés és a borítón lévő grafikus ábrázolás is utal, de

az nincs feltüntetve, hogy a mesék a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg.

Hogy mit? A hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat? Ez mégis mit jelent? Hogyan kell definiálni? Kinek kell ellenőriznie, hogyan kell feltüntetni, milyen jogszabály alapján, és miért? Milyen kontextusban? Most teljesen függetlenül attól, hogy mit gondolunk a témáról, mégis, ezek mi a fenéről beszélnek?

A hivatal közhelyes magyarázata szerint a fogyasztók tudtukon kívül a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek.

„Minthogy a fogyasztók nem kapnak előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, ezért sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik, ami által az egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg. A hatóság ezért kötelezte az egyesületet, hogy nyújtson mindig teljes körű tájékoztatást a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban. A kötelezést a Meseország mindenkié című könyv esetében is alkalmazni kell.” – írták.

Nem vitás, hogy ez egy igazi bolsevik kamuindoklás, politikailag motivált panelmondatokkal, aminek megközelítőleg sincs köze semmilyen szakmai elváráshoz. Külön ironikus, hogy az a Fidesz-kormány próbál minden áron ellen-homoszexuális propagandát folytatni, aminek a legtöbb drogos, kurvázós, családon belüli erőszakos, homoszexuális botránya volt, van, és eléggé valószínű, hogy lesz is.

Az igazi Meseország az, ahol az ilyen ostobaságok tényleg megtörténhetnek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »