Bolond szél Londonból

Bolond szél Londonból

Nem lenne szabad fogadni Trumpot a brit fővárosban, mondja Sadiq Khan, és a nyugati liberális demokráciákat fenyegető vezetők közé sorolja Orbán Viktort is.

Lovat adni az antiszemiták alá, az idegengyűlölet nyakló nélküli használata, muszlim országokkal szembeni beutazási tilalom bevezetése, sorolja Sadiq Khan, London főpolgármestere a Guardianben, mik Donald Trump főbűnei – írja a cikket szemléző hvg.hu.

Hírdetés

Ez a Trump tervezi, hogy Londonba utazik, és Khan szerint bűn ezt a vezetőt Londonban vörös szőnyeggel, szívélyesen fogadni. Mert ő csak egyik megtestesítője annak az egész világon terjedő fenyegetésnek, amelyek a “nehezen megszezett jogainkra és szabadságunkra” leselkednek, amelyek az elmúlt 70 évben jellemezték a liberáis, demokratikus társadalmakat.

Khan sorolja a azokat a vezetőket, akik hasonlóan megosztó, fasiszta képeket, fogalmakat használnak világszerte, és a felsorolásba beveszi Orbán Viktort is. Ezek a vezetők szembefordítják az embereket egymással, a kisebbségekből faragnak ellenségképet.

Egyesek szerint realistának kell lenni ebben az ügyben is, de hol húzzuk meg a határt a szélsőjobb nézeteknek? kérdezi Khan. Theresa Maynek is el kellene utasítani ezt a Trumpot, ami nem Amerikának szólna, hanem a Trump által képviselt elfogadhatatlan értékeknek és eszközöknek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »