“Boldog zsidómentes karácsonyt!”

“Boldog zsidómentes karácsonyt!”

Egy norvég polgármester a Dávid-csillag lecserélését kérte a pünkösdi egyháztól.

Irene Heng Lauvsnes, a norvégiai Strand polgármestere azt kérte a klippeni pünkösdi egyháztól, hogy a karácsonyi rendezvényeknek helyet biztosító önkormányzati parkban található Dávid-csillagos neondekorációját hagyományos karácsonyi csillagra cserélje – számol be a Strandbuen.

A városvezető szerint a parknak semlegesnek kell maradni, különösen az „ellentmondások fényében”.

Hírdetés

A bírálók szerint a pünkösdi egyház Dávid-csillagot megjelenítő dekorációja a zsidók és Izrael Állam szimbóluma, ezért közterületen való megjelenítése nem helyénvaló. A gyülekezet képviselője azt mondta, megfontolás tárgyává teszi a polgármester kérését, mivel semmilyen módon nem kívánnak provokálni.

Az önkormányzati fellépés a Dagen napilap főszerkesztőjének, Vebjorn Selbekknek viszont kiváltotta a haragját:

„A városi hivatalnokok nyilvánvalóan nem szeretnének zsidóságra, Izraelre utaló jegyeket a karácsonyukon. Ez esetben emlékeztetnünk kell őket néhány kulcsfontosságú tényre arra vonatkozóan, hogy miért ünnepeljük egyáltalán a karácsonyt” – fogalmaz Selbekk „Boldog zsidómentes karácsonyt!” című cikkében. A szerző a fake news kategóriába tartozó cikkében azt fejtegette: „az ünnep lényege az a tény, hogy zsidó fiúgyermek született, zsidó anyától, zsidó istállóban, egy zsidó ország zsidó városában”.

Közép-Európában szerencsére még nem a zsidó felsőbbrendűséget ünnepljük karácsonykor.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »