„Boldog születésnapot, Karl Marx! Igaza volt!”

„Boldog születésnapot, Karl Marx! Igaza volt!”

(EchoTV külföldi sajtószemle)

A nyugati világ vezető lapja, az amerikai New York Times véleményrovatában ezzel a címmel emlékezik meg az ideológiáját követő rendszerekben több mint száz millió áldozatot követelő Marx születésének kétszáz éves évfordulójára: „Boldog születésnapot, Karl Marx! Igaza volt!”.  A cikk szerzője egy Jason Baker nevű filozófia professzor.

Dzsavad Zarif iráni külügyminiszter kijelentette: Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök olyan, mint az állandóan farkast kiáltó gyerek. Elmondta: miután Netanjahu csúfos kudarcot vallott azzal, hogy 2002-ben az ENSZ közgyűlésén grafikonnal szemléltetve mutatta be, hogy Irán milyen közel áll az atombomba kifejlesztéséhez, most újra megismételte hazugságát. Ami oly kényelmes Trump amerikai elnöknek, aki május 12-én dönt arról, hogy felrúgja-e az Iránnal kötött nemzetközi nukleáris egyezményt, jelentette az iráni PressTV hálózatának angol nyelvű szolgálata, hozzátéve, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség igazolta, hogy Irán egyetlen esetben sem sértette meg az egyezményt.

Hírdetés

Az amerikai külügyminisztérium megerősítette,  hogy Washington Javelin  nevű tankellenes rakétarendszereket szállít Ukrajnának. A külügyi szóvivőt idéző orosz Sputnik News hírügynökség hozzáteszi,  a Pentagon idén 350 millió dollárral járul hozzá Kijev katonai kiadásainak fedezésére. Moszkva és több európai politikus is ismételten figyelmeztette Washingtont, hogy ne szállítson fegyvereket szállítson fegyvert Ukrajnának. Kijev 2014-ben indított hadműveleteket a Donbassz térség ellen, amely nem hajlandó elismerni az államcsínnyel létrejött új ukrajnai kormányt és a fegyverszállítás veszélyezteti a Minszkben 2015-ben aláírt békemegállapodást és súlyosbítja az amúgy is feszült helyzetet.

A Sputnik News hírügynökség olasz nyelvű szolgálata pedig arról jelent, hogy noha Oroszország és a szíriai kormány 17 tanút utaztatott Hágába a Vegyifegyverek tilalmát felügyelő szervezethez, akik elmondták, a szíriai kormány semmilyen vegyi támadást nem hajtott végre Duma városa ellen, amelyre vonatkozó vád alapján az amerikaiak, britek és franciák bombáztak szíriai célpontokat, a szervezet amerikai képviselője megkérte szövetségeseit és a nyugati sajtót, hogy ne legyenek jelen az eseményen és azok engedelmeskedtek.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »