Boldog munkaerőt keresett egy brit fodrász

Boldog munkaerőt keresett egy brit fodrász

Egy angliai munkaerő-közvetítő cég szerint azok a munkáltatók “kirekesztők“, amelyek “boldog” dolgozókat keresnek – írta a BBC, melyet az Alapjogokért Központ szemlézett.

Alison Birch a stroudi fodrászatába keresett olyan alkalmazottakat, akinek már legalább öt év munkatapasztalata van, illetve minden nemre kiterjedően tud fodrász- és borbélyfeladatokat ellátni.

Birch csupán annyit rontott el álláshirdetésében, hogy azt is beleírta, üzlete

egy forgalmas, barátságos, kicsi szalon, szóval olyanok jelentkezzenek, akik boldogak, barátságosak.

Hírdetés

A helyi munkaerő-közvetítő azonban szerencsére kellően szemfüles és felvilágosult volt, hogy e hirdetésben is felismerje az elnyomást és kirekesztést. Majd ennek megfelelően azonnal tájékoztatták a fasiszta fodrászatot, hogy hirdetésüket letiltották, és nem jelenhet meg, mert

a “boldog” kifejezés diszkriminatív.

A kirekesztés elszenvedői pedig a boldogtalan emberek.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fajsunisexhairsalon%2Fposts%2F1719028031606600&show_text=true&width=480&height=227&appId

Az egésszel csupán az a baj, hogy egy olyan gyakran változó dolog, mint a hangulatunk egyáltalán nem nevezhető esélyegyenlőségi szempontból védett tulajdonságnak. Tehát valójában a munkaügyi központ álláspontja kirekesztő és akár a fogyasztói jogait is sértheti Birchnek.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »