Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspökre emlékeztek születésének 110. évfordulóján Nagyváradon

Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspökre emlékeztek születésének 110. évfordulóján Nagyváradon

Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspök születésének 110. évfordulóját esti dicsérettel és vesperással ünnepelték február 21-én vasárnap a nagyváradi székesegyházban. Az imádságot Böcskei László megyéspüspök vezette. A szertartás végén a főpásztor átadta „A hit szolgálatában” egyházmegyei érdemérmet.

Bogdánffy Szilárd püspököt 2010. október 30-án avatták boldoggá. „Az ő boldoggá avatása azt jelzi, hogy hatékony közbenjárónk van az égben az ő személyében” – fogalmazott Böcskei László nagyváradi püspök.

Azért is szükséges a közbenjárása, mert meg kell erősödnünk az áldozatvállalás készségében. Meg kell tanulnunk áldozatot hozni egymásért, közösségeinkért, Egyházunkért, az egész világért – mondta Böcskei László püspök.

A főpásztor rámutatott, Boldog Bogdánffy Szilárd püspök halálában is hűséges maradt övéihez, egyházmegyéjéhez, népéhez és hivatásához – erre a hűségre hív és tanít bennünket is.

Hírdetés

A szertartás végén az egyházmegye főpásztora átadta a 2012-ben alapított „A hit szolgálatában” egyházmegyei érdemérmet, amelyet idén Lakó Eszter, a nagyvárad-újvárosi plébániaközösség tagja vehetett át.

A díjra Pék Sándor esperes-plébános terjesztette fel a kitüntettet, mint a város vezető szociális köreiben köztiszteletnek örvendő személyt, aki hosszú évek óta gyakorolja a szeretetszolgálatot.

Lakó Eszter meghatározó tagja a plébánia szeretetszolgálat-csoportjának, amely a járványhelyzetben is töretlenül és odaadással, fokozott figyelemmel gyakorolta tevékenységét. A jelölt a Szent László-plébánia egyháztanácsának is tagja volt, aki példamutatóan gyakorolja hitét, rendszeres szentségi életet él. Előrehaladott kora ellenére, sokszor testi erejének határait feszegetve szervezi a szegények szolgálatát a Szent László-plébánia területén, az egész városban, sőt az egyházmegye más szociális intézményeiben is.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »