Bölcskéig vitte a víz a hajókatasztrófa egyik áldozatának holttestét

Bölcskéig vitte a víz a hajókatasztrófa egyik áldozatának holttestét

Azonosították a koreai áldozatot, még három holttestet keresnek.

A Dunai Vízirendészeti kapitányság munkatársai szerda késő délután a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán a vízből egy férfi holttestét emelték ki. A holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett férfi a 2019. május 29-én történt dunai hajóbaleset áldozata – olvasható a rendőrségi portálon.

A mellékelt térképen a dunai hajóbaleset áldozatainak feltalálási helyszínei láthatóak.

Hírdetés

Mint arról az Infostart beszámolt, Csepelen befejezték a Dunából kedden kiemelt Hableány sétahajó szemléjét. Szerda éjjel a police.hu oldalon közölték, hogy az iszappal teli roncsból újabb holttest nem került elő, vagyis a még eltűntként számontartott négy koreai utas holttestét a Dunában kell keresni. Egyikükét találták meg szerdán késő délután és azonosították az éjjel, így még három holttestet keresnek méghozzá megduplázott létszámmal, a vízen, a parton és a levegőből is, a Duna Margit hídi szakaszától egészen a déli országhatárig. Arról, hogyan zajlik a keresés, több videót is közzétett a rendőrség.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, hét holttestet még aznap éjjel megtalálták. Azóta több holttest is előkerült, négy embert viszont továbbra is keresnek. A hajót kedden emelték ki a Dunából.

Ide kattintva elérhető az összes cikk a témában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »