Bokros az összeborulás új jelöltje

Falus Ferenc, Magyar György, Gyurcsány Ferenc, Szigetvári Viktor és Bokros Lajos budapesti sajtótájékoztatóján hétfő délben bejelentették, Falus és Magyar visszalép a főpolgármesteri jelöltségtől, s Bokros tekinthető mostantól a baloldali összefogás aspiránsának. Az MSZP részéről nem szólt senki a tájékoztatón.

Falus Ferenc, az összeborulás eddigi jelöltje kezdte a sajtótájékoztatót: bejelentette, hogy visszalép főpolgármester-jelöltségétől; mint mondta, így szélesebb összefogás jön létre, valamint ha kevesebb jelölt közül kell választaniuk a szavazóknak, úgy könnyebb lesz „megtörni a Fidesz hatalmát” a fővárosban. „Budapest mindnyájunké, nem adjuk; együtt győzni fogunk” – mondta.

Magyar György jogász, független jelölt azt közölte: írásba is adja, hogy visszalép Bokros Lajos javára, és erre biztat minden más főpolgármester-jelöltet is.

Hírdetés

A mai nappal új lendületet kap a budapesti kampány Tarlós István leváltására – mondta Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke, aki hozzátette: Bokros Lajos az esélyes jelölt Budapesten.

Ha az önkény emberei és a demokraták küzdenek egymással, a demokraták egységére van szükség – mondta Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke is közölte: arra kéri támogatóit, hogy szavazzanak Bokros Lajosra.

Előzmények

Falus Ferenc visszalépése már vasárnap este, utolsó, jelöltként adott interjúja előtt (Hír TV, Versus) kiszivárgott (erről részletesebben ITT olvashat), amit a Demokratikus Koalíció, Schiffer András és Magyar György is csakhamar kommentált.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »