Bóka János a magyar-szerb kapcsolatokról egyeztetett Belgrádban

Bóka János a magyar-szerb kapcsolatokról egyeztetett Belgrádban

Az európai uniós ügyekért felelős miniszter kedden Belgrádban a magyar-szerb kapcsolatokról folytatott tárgyalásokat szerbiai vezetőkkel, és bemutatta a jövő év második felében esedékes magyar EU- elnökség céljait.

Bóka János a Facebook-oldalán közölte: Tatjana Jovic szerb elnöki tanácsadóval a két ország kapcsolatát meghatározó kérdéseket tekintették át. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszámolt arról, hogy a jövő évi magyar EU-elnökség céljairól tájékoztatta partnerét, és egyeztettek a jövő heti EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozóról is. Az EU-nak el kell ismernie Szerbia és a régió erőfeszítéseit és eredményeit – hangsúlyozta.

Hírdetés

Tanja Miscevic európai integrációért felelős szerb miniszterrel a magyar EU-elnökség legfontosabb feladatait tekintették át, köztük a bővítéspolitikát. Egyetértettek abban, hogy a Nyugat-Balkán integrációjának kiemelt figyelmet kell kapnia – írta.

Bóka János tájékoztatott arról is, hogy a szerb pénzügyminisztérium államtitkárával, Gojko Stanivukoviccsal az európai regionális gazdasági együttműködésről tárgyalt.

MTI

The post Bóka János a magyar-szerb kapcsolatokról egyeztetett Belgrádban appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »