Bognár „megszakérti”: Storck nem tett hozzá semmit

Bognár „megszakérti”: Storck nem tett hozzá semmit

Az Eb egész nap folyamatosan frissülő hírfolyamát ITT éri el.

A jelenleg felcsúti futballszakértőként és tévés szakkommentátorként dolgozó Bognár György a francia So Foot szaklapnak adott interjút – fedezte fel a Csakfoci.hu. A téma a magyar válogatott Eb-szereplése volt. Bognár György korábban légióskodott Franciaországban, innen lehet a kapcsolat az orgánummal.

Óriási közhelyek, utólagos okoskodás

A belgák elleni mérkőzés után szomorúságot érzett, mert Hazard és De Bruyne játékával nem tudott mit kezdeni a magyar válogatott, csapatunk szerinte „túl sok teret adott” és „túl sok hibát követett el”.

Hírdetés

Az ezt megelőző továbbjutásról megjegyzi, ő előre megmondta, hogy négy pontunk biztosan lesz – egy Ausztria és három Izland ellen. Ismert, válogatottunk Ausztriát megverte, majd Izland után Portugáliával is döntetlent játszott. Bognár külön kitért a portugálok elleni döntetlenre: szakértőként elárulja a kedves olvasóknak, hogy „minden Cristiano Ronaldón múlik”, és hogy ez „a csapategység kárára megy”.

Egekig magasztalja Gera Zoltán valóban varázslatos gólját, amelyet a szurkolók a csoportkör legszebb találatának választottak, nem is tudja Bognár, hogy képes lett volna-e így kivitelezni a mozdulatot, mint Gera, akiről az interjúban sietve elmondja, hogy a kedvenc játékosa. Úgy látja, a veterán Gera és Király is még maradhat két évig a válogatott szolgálatában.

Dárdai műve ez, nem Storcké

Aztán csúcsra pörgeti a magyar labdarúgóedzőkre oly jellemző szakértelmet, amikor kijelenti: „Dárdai tette ilyen dinamikussá a csapatot, Storck pedig egyszerűen csak folytatta a munkáját, különösebb változtatás nélkül. Ennyi. Átvette a csapatot, és megnyerte vele a pótselejtezőket, ami szép siker volt, akárcsak az, hogy továbbjutott az Eb-csoportból. Majd meglátjuk, hogy sikerülnek a vb-selejtezők.” Más kérdés, hogy Dárdai Pál ezt korántsem így látja: a volt szövetségi kapitány szerint Bernd Storck igenis bátran hozzátette a magáét, miután a selejtezők végén beszállt a munkába.

Nagy Ádámról szólva – aki egyébként a magyar klubedzők által szemétre vetett Kleinheisler Lászlóhoz hasonlóan Bernd Storcknál lett a válogatott alapembere – kijelenti, a francia bajnokság jó lenne neki, a spanyol, a holland, az osztrák és az angol nem.

Úgy látja, korántsem Dzsudzsák Balázs volt az Eb legjobb magyarja, nála simán jobb volt Király Gábor, Kádár Tamás és Nagy Ádám is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »