Bődöcs végre azt csinálta Gyurcsánnyal, amit kell

Bődöcs végre azt csinálta Gyurcsánnyal, amit kell

Volt egyszer a vitán felül tehetséges, fiatal humorista, aki a stand up comedy műfajában zajos és jogos sikereket kezdett aratni, karrierje pedig éveken át ívelt fölfelé.

Pellengérre állított politikusokat is, több-kevésbé minden oldalról. Aztán néhány éve történt valami. Bődöcs Tibor – merthogy természetesen róla van szó – előadásai és egyéb megnyilvánulásai elkezdtek egyoldalúvá válni, céltáblája szinte csak és kizárólag Orbán Viktor és kormánya lett.

A humor élét el kell viselnie a hatalomnak, ezt Vitray Tamástól tudjuk, aki a 2002-es választások előtt vette ily módon védelmébe a Heti hetest.

Ám Bődöcs sem állt meg ott, hogy szinte csak az Orbán és a Fidesz szerepelt repertoárján előadásai során, egyre többet nyilatkozott, amelyekben ugyancsak a miniszterelnök és a „NER” volt a fő témája. Ki tudja, miért, talán lehet, hogy szóltak neki, mindenesetre hosszú idő után Bődöcs jelentkezett egy kisvideóval, amellyel Gyurcsányt figurázza ki.

Így már nem lehet azzal vádolni a humoristát, hogy egysíkú és részrehajló lenne. Ám nem mindegy, kivel milyen módon humorizálunk. Mert a Gyurcsányról készített kisfilm paródia. De az olyan jópofaságok, mint a „varacskos Maradona”, és az „Amióta Semjén Zsolték a kereszténydemokraták, Máripócson a Szűzanya nem könnyezik, hanem zokog”, vaskos sértegetés, és nem csak a megszólítottaknak.

Hírdetés

Úgyhogy Bődöcsnek még igyekeznie kell, ha tényleg az a szándéka, hogy egy kicsit is függetlennek tűnjék. Na nem azzal, hogy Gyurcsányt is sértegeti.

Az ízléstelenségből kellene visszavennie.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=dEODabHFMBg&feature=emb_logo

Mauhrer Zoltán

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »