Bödét még az orvos sem tudja megvizsgálni

Bödét még az orvos sem tudja megvizsgálni

Böde Dániel súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett az Újpest elleni szombati derbin. Telefonon próbáltuk elérni, hogy az állapota felől érdeklődjünk, de madocsai játékosa, Éger László vette fel a telefont.

Böde Dániel a szombati Ferencváros-Újpest mérkőzés ötödik perceiben megtolta a labdát a lilák védője, Litauszki Róbert mellett, aztán fájdalmas arccal zuhant a földre. A robusztus támadó nem az a fetrengős típus, így rögtön lehetett érezni, hogy nagy a baj. A jobb bokáját fájlalta. Egy ideig úgy tűnt az újpesti bekkel ütközhetett, és emiatt sérült meg, de a visszajátszás után nyilvánvalóvá vált, hogy bár volt testi kontaktus a két játékos között, Böde rosszul lépett, így sérült meg.

Kerestük a Ferencváros kommunikációs vezetőjét az ügyben, de Volly György nem kívánt nyilatkozni a futballista sérüléséről.

„Dani a sérülés súlyosságához képest jobban van. Ő lelkileg elég erős ember, szó sincs róla, hogy összezuhant volna –

Hírdetés

ecsetelte portálunknak barátja állapotát Éger László, aki visszavonulását követően a Böde által edzett, megyei bajnokságban szereplő Madocsában kergeti a labdát hétről hétre. A csatár egyik legjobb barátja, így nem meglepő, hogy bár Bödét kerestük, a telefonját Éger vette fel. Ő fogadja a hívásokat az utóbbi napokban, akad belőle rendesen.

A zöld-fehérek csatára ráállni sem tudott a jobb lábára, le kellett támogatni a pályáról Fotó: Kovács Attila / MTI

„Rengetegen hívják, mindenki mielőbbi jobbulást kíván. Dani most otthon gyógyul, a szülei viselik gondját. Egy percig sem haragudott Litauszki Róbertre, neki semmi köze sincs a sérüléshez. Hogy mi a diagnózis? Ezt még az orvosok sem tudják megmondani, ugyanis annyira be van még dagadva a bokája, hogy nem lehet megfelelően megvizsgálni, így egyelőre nem tudni, hogy mennyire sérültek a szalagjai. Meg kell várni, míg lemegy a duzzanat, aztán irány a doktor”.

Böde Dániel szerencséje, hogy az utolsó fordulóban fordult ki a bokája, így ha hónapokat kell pihennie, akkor „csak” az alapozást kell kihagynia. Ez persze biztosan komolyan hátráltatja majd a felkészülését a tavaszi szezonra. Viszont ennél sokkal fontosabb, hogy ha Bernd Storck igényt tart a szolgálataira a franciaországi Eb-n, akkor egészségesen tudjon kalkulálni vele. Erről persze csak akkor lehet beszélni, ha végre kiderül, hogy mi történt a bokájával.

A Ferencváros egyébként a támadó nélkül 1-0-ás vereséget szenvedett ősi riválisától. A zöld-fehéreknek ez volt az első vereségük tétmérkőzésen magyar csapattól a Groupama Arénában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »