Böcskei Balázs: Súlyos hiba, hogy engedik érvényesülni Varga-Bíró Tamást

Böcskei Balázs: Súlyos hiba, hogy engedik érvényesülni Varga-Bíró Tamást

Nemrég a 444 számolt be arról, hogy bár korábban a Kuruc.infó Holokamu rovatába írt, és Orbán Viktort zsidózta Varga-Bíró Tamás, az egyik állandó vendége Mészáros Lőrinc Echo TV-je Keménymag című műsorának. Varga-Bíró a szintén Fidesz-közeli Pestisrácok.hu-n is blogol, és rendszeresen publikál a Magyar Időkben. A Magyar Szigeten arról énekelt, hogy amíg a dédapja a háborúban harcolt, a zsidók meggazdagodtak, „és hazudtak, hazudtak egyre, és mint folyó, úgy dőlt a lé, ajjajjaj-jajjajjaj, Zyklon-B, Zyklon-B”, „hogy szakadna rájuk az ég”, „elég volt belőlük, elég!”

Szerda este a blogján elismerte, hogy televíziós szerepléseiért pénzt is kap.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője elkeserítőnek tartja, hogy következmények nélkül megjelenhetnek antiszemita hangvételű cikkek.

Hírdetés

Böcskei Balázs politikai elemző pedig a Lánchíd Rádió műsorában azt mondta: az  Echo TV és a Magyar Idők súlyos szakmai hibát követ el azzal, hogy engedik érvényesülni Varga-Bíró Tamást. „Az Echo TV és a Magyar Idők nem nagyon tehet mást, hogyha komolyan gondolja egy kicsit is magát, minthogy megszünteti ezt a szerződéses viszonyt vagy pedig ezt az együttműködési viszonyt” – szögezte le.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke szerint a kormánynak nem szabad hagynia, hogy Magyarországon bárki nyilvánosan rasszista tartalmat közöljön. Hozzátette: Varga-Bíró sok kormányközeli sajtóban megnyilvánult az utóbbi időben, semmiképpen nem képvisel kormányálláspontot, de „rendkívül megnyugtató kenne, hogyha a kormány ezt egyértelművé tenné mindenki számára”.

Varga-Bíró Tamás korábban a Jobbik rendezvényein is szerepet vállalt, de 2011-ben szakított a párttal. A Lánchíd Rádió információi szerint többek között azért, mert Varga B. megnyilvánulásai már a nemzeti-radikális párton belül is túlságosan szélsőségesnek számítottak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »