Bocsánatkérést várnak a fehérektől karácsonyra Amerikában

Bocsánatkérést várnak a fehérektől karácsonyra Amerikában

A Üdvhadsereg nevű jótékonysági szervezet arra kéri fehér adományozóit, hogy az ünnepi bevásárláskor ne csak adományozzanak, hanem kérjenek bocsánatot a rasszizmusukért.

A „Beszéljünk a rasszizmusról” címmel rendezett online tanácskozás során levont következtetéseket alapul véve az Üdvhadsereg elvárja adományozóitól, hogy „kérjenek bocsánatot előítéleteikért vagy a rasszista ideológiákért, amelyeket vallanak, és a rasszista cselekedetekért, amelyeket elkövettek” – írta a Daily Wire.

Hírdetés

Elhangzott az az állítás is, hogy a kereszténység eredendően rasszista, ezért felszólítják a fehér keresztényeket, hogy tartsanak bűnbánatot, és kérjenek bocsánatot, amiért „ellenségesek voltak a fekete emberekkel vagy a fekete közösség kultúrájával, értékeivel és érdekeivel szemben”.

„Sürgősen szükség van arra, hogy a keresztények a hitük fényében elítéljék a rasszista attitűdöt és gyakorlatot, és hittel éljenek a mai világban” – áll az Üdvhadsereg útmutatójában, amelyben azt állítják, hogy a fehérek rasszisták.

„A rasszizmus természete olyan, hogy azok az emberek, akik nem tudatosan rasszisták, könnyen azonosulnak a domináns etnikum kiváltságaival, felhatalmazásával és előnyeivel, így akaratlanul is állandósítják az igazságtalanságot” – írják. „Abba kell hagyni az egyéni és a rendszerszintű/intézményi rasszizmus létezésének tagadását. Ezek léteznek, és még mindig azon dolgoznak, hogy a fehér amerikaiakat hatalmon tartsák.”


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »