Bloomberg: az EU vezetői meg akarják buktatni Orbán Viktort

Bloomberg: az EU vezetői meg akarják buktatni Orbán Viktort

„Lengyelországban a választások után újra van remény az európai demokráciára, Magyarország viszont továbbra is az oroszbarát diktátor, Orbán Viktor szorításában van” – állítja a Bloombergben megjelenő véleménycikk szerzője, amit a Mandiner szemlézett.

Max Hastings úgy véli, a kontinensen átalakult a jobboldali politika, már egyáltalán nem hasonlít a múlt szélsőséges nacionalista mozgalmaira, előretörése pedig szerinte a közösségi médiának köszönhető, amelyben könnyű terjeszteni az álhíreket – írták. Az újságíró kijelentette, vannak, akik azt remélik, hogy Orbán Viktor az Európai Unió vezetőinek nyomására elbukik, de erre csak akkor van esély, ha Donald Trumpot nem választják újra elnökké, mert Trump és Orbán nagyszerű kapcsolatot ápolnak egymással.

Hírdetés

„Ha Trump visszakerül a Fehér Házba, szinte biztosan megpróbálja majd kisegíteni budapesti barátját” – írja Hastings, aki azt is állítja, hogy a populizmus képviselői olyan emberek félelmeit használják ki, akik például a bevándorlók miatt aggódnak. Ez azért érdekes, mert eközben már Németországban is egyre többet foglalkoznak azzal a gondolattal, hogyan lehetne hazatoloncolni a migránsokat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »