Blokád alatt az Erzsébet híd (VIDEÓ+GALÉRIA)

Blokád alatt az Erzsébet híd (VIDEÓ+GALÉRIA)

Nem sokkal délután öt óra után nagyjából 70-80 demonstráló elállta az Erzsébet hídra vezető utat. A tüntetők elsősorban a határátlépés hétfőtől érvényes szabályai miatt szánták el magukat az blokádra.

A demostrálók először az Erzsébet hídtól távolabb álló körforgalmat állták el, ám a kivezényelt rendőrök arra figyelmeztették őket, hogy ez szabálytalan. Ekkor közvetlenül a hídfőhöz vonult a tömeg, ahol a gyalogos átkelőhelyen fel-alá sétálva, a közlekedési szabályoknak eleget téve folytatták a demonstrációt. Többen megismételték a tüntetés közösségi oldalakon keringő felhívásában olvasató érveket. Ezek szerint az Közegészségügyi Hivatal korábbi és hétfőtől érvényes rendelkezései „alkotmányellenes intézkedések“. Továbbá pénteken a parlament elé kerülő törvénymódosítást is kifogásolják, amely szerint csak akkor lehetne étterembe, üzletbe belépni, ha az adott személy oltási igazolást vagy negatív koronvírus-tesztet mutatna fel.

Hírdetés

Több indulatos jelenet is lejátszódott a sofőrök és a tüntetők között, néhány alkalommal vulgáris megjegyzések is elhangoztak. A gépkocsivezetőknek emellett azt mondták a demonstrálók, használják inkább a Monostori hidat. Az egyik felháborodott sofőrt a rendőrök bírták visszatolatásra, mire az egyik tüntető annyit kiáltott szlovákul, hogy „a rendőrség velünk van“, majd a tömeg ugyancsak szlovákul kezdte el skandálni, hogy „köszönjük“.

A blokád – amelyet néhány órán át szeretnének fenntartani – nem érinti a gyalogos és a kerékpáros forgalmat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »