Blinken mélységesen megdöbbent azon, hogy a gonosz Hezbollah „meg akarta semmisíteni” a jóságos Netanjahut

Blinken mélységesen megdöbbent azon, hogy a gonosz Hezbollah „meg akarta semmisíteni” a jóságos Netanjahut

A Gázai övezetben és a Libanonban folytatott háborúról és az azok után várható rendezésről tárgyalt Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Jeruzsálemben kedden. A két és fél órás, a miniszterelnöki hivatal közleményében barátságosnak és eredményesnek nevezett találkozón felvetődött az iráni fenyegetés és az azzal szembeni összefogás kérdése.

Netanjahu a közlemény szerint tájékoztatta Blinkent a libanoni helyzetről, az amerikai külügyminiszter pedig az Egyesült Államok "mély megdöbbenésének adott hangot" amiatt, hogy "a Hezbollahon keresztül Irán kísérletet tett Izrael miniszterelnökének megsemmisítésére".

Today @IsraeliPM Netanyahu and I talked about the importance of seizing this opportunity to end the conflict in Gaza, return all hostages, and chart a path to lasting peace and security for Israelis and Palestinians alike. pic.twitter.com/FVaJYdtg8P

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) October 22, 2024

Hírdetés

Netanjahu beszélt a Hamász elleni gázai harc előrehaladásáról, valamint Izrael állítólagos erőfeszítéseiről az összes elhurcolt túsz hazahozatalára. Megvitatták a háború utáni gázai kormányzás kérdését, amelyről Netanjahu bemutatta álláspontját.

Blinken arra buzdította az izraeli kormányfőt, hogy "használja ki" Jahja esz-Szinvár Hamász vezér halálát, és kösse meg a gázai fegyverszünetet, dolgozzon a túszok szabadon bocsátását célzó egyezségén, és sürgette, hogy engedjen be több segélyt Gázába – mondta Matthew Miller, a külügyminisztérium szóvivője a találkozó befejezése után. Miller szerint "Blinken hangsúlyozta, hogy ki kell aknázni Izrael sikeres fellépését Jahja esz-Szinvár ellen azáltal, hogy biztosítják az összes túsz szabadon bocsátását és a gázai konfliktus lezárását oly módon, hogy az izraeliek és palesztinok számára is tartós biztonságot nyújtson”.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: A Hezbollah vállalta a Netanjahu rezidenciája elleni dróntámadást


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »