Blikk: ki kellett operálni egy lélegeztetőgépen fekvő beteg szemgolyóit

Blikk: ki kellett operálni egy lélegeztetőgépen fekvő beteg szemgolyóit

Koronavírus miatt került lélegeztetőgépre nemrég egy férfi, de az ápolók hosszú időn át elfelejtették lefedni a szemét, amit ilyenkor meg kell tenni. A betegnek begyulladt a retinája és a szaruhártyája, és olyan súlyos állapotba került, hogy végül ki kellett operálni a szemét, írja a Blikk nyomán a 24.hu.

A lap egy neve elhallgatását kérő olvasója arról beszélt:

néhány hete vitték kórházba a rokonomat kétoldali tüdőgyulladással. Hamarosan az intenzív osztályra került, lélegeztetőgépre tették. Műtüdős kezelést kapott, de még mindig életveszélyes állapotban van, tüdőtranszplantációra vár, olyan rombolást végzett szervezetében a koronavírus.

Elmondása szerint hozzátartozóját napokig nyitott szemmel tartották a lélegeztetőgépen, később pedig már hiába pótolták a mulasztást, a folyamat visszafordíthatatlan volt. Megműtötték, de az orvosok így sem tudták megmenteni a szeme világát.

Hírdetés

A kórház a családot ezt követően azzal a kéréssel kereste meg, hogy járuljanak hozzá a férfi szemgolyóinak eltávolításához. A Blikk szerint ezt percekig döbbenten hallgatták és, bár nem volt egyszerű meghozni a döntést, engedélyezték a műtétet.

A lapnak egy szemészeti klinika szakértője ugyanakkor arról beszélt, önmagában az, hogy nem takarták le a szemet, még nem indokolja a szövődményt, viszont hozzájárulhatott annak kialakulásához.

– A retinaprobléma oka felülfertőződés lehetett – mondta a szakember, aki a konkrét eset ismerete nélkül névvel nem akart nyilatkozni. – A koronavírus valószínűleg annyira meggyengítette a beteg immunrendszerét, hogy a kórokozók így már könnyen megfertőzhették a szemgolyókat.

A betegjogi kártérítésekre szakosodott dr. Ábrahám László ügyvéd szerint ha minden úgy történt az ügyben, ahogy az olvasó írta, nem kellő gondossággal látták el a beteget, így kártérítésért lehet perelni.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »