Black Lives Matter és LMBTQ szobrot állítanak Ferencvárosban

Black Lives Matter és LMBTQ szobrot állítanak Ferencvárosban

Miközben az egész ország a koronavírus-járvány elleni védekezéssel van elfoglalva, Ferencváros szélsőbaloldali városvezetése ismét a „legégetőbb” ügyekkel van elfoglalva.

Az Origo hírportál cikke szerint Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere nyilvánosságra hozta a 602/2020. (XI. 23.) számú önkormányzati határozatot, amelyből kiderül, hogy kik nyerték a közterekre kiírt nyílt „Public Art” pályázatot.

Ebből a dokumentumból tudhatjuk, hogy Baranyi az amerikai néger fajvédő Black Lives Matter (BLM) mozgalomnak akar szobrot állítani a kerületben.

A koronavírus-járvány miatt egy személyben meghozott határozat indoklása szerint a szobor egy „köztéri emlékműszobor-parafrázis” lenne, amely „jelenleg is aktuális társadalmi és politikai kérdéseket érint, hoz játékba: Black lives matter, az LMBTQ-val kapcsolatos a társadalomban élő előítéletek”.

Hírdetés

Az indoklás azért is érdekes, mert bizonyítja, hogy a négerek „egyenlősége” melletti kiállás csak álca, ürügy a szélsőbaloldal számára, valójában szélsőségesen emberiségellenes, ordas eszméiket akarják terjeszteni.

A Black Lives Matter már évek óta aktív az Egyesült Államokban, de a négerbűnöző George Floyd májusi halálát követően kapott nagyobb figyelmet. 

Azóta a legnagyobb amerikai városokban folyamatosak az erőszakos incidensek, volt már minden:

gyilkolás,
rongálás,
gyújtogatás,
szobordöntögetés.

Természetesen ami Amerikában egyszer beindul, az nagyon hamar Európában is megjelenik.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »