BL-selejtező – A Ferencváros kettős győzelemmel jutott tovább

BL-selejtező – A Ferencváros kettős győzelemmel jutott tovább

A Ferencváros 3-2-re nyert a bolgár Ludogorec vendégeként a szerdai visszavágón, így kettős győzelemmel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából.

A hazai 2-1-es sikert követően az ukrán Igor Haratin és a szlovák Michal Skvarka góljaival már a 21. percben 2-0-ra vezetett a magyar bajnok, de a hazaiak még a szünet előtt szépítettek. A második félidő elején a norvég Tokmac Nguen találata végleg eldöntötte a párharcot, a bolgárok újabb szépítése legfeljebb szépségtapasz lehetett számukra, mert a Ferencváros 5-3-as összesítéssel lépett tovább.

A második körben a máltai Valletta vár a zöld-fehérekre, akik július 23-án vagy 24-én hazai pályán kezdenek, majd a visszavágóra egy héttel később a szigetországban kerül sor.

A BL 32 csapatos főtáblájához még három párharcot kellene nyernie az FTC-nek, amely 15 év után jutott túl egy ellenfélen a legrangosabb európai kupasorozatban.

Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ludogorec (bolgár)-Ferencváros 2-3 (1-2)

Razgrad, 8000 néző, v.: Donatas Rumsas (litván)
gólszerzők: Terzijev (24.), Heister (69., öngól), illetve Haratin (17.), Skvarka (21.), Nguen (48.)
piros lap: Moti (82.)

Hírdetés

sárga lap: Keserü (85.), illetve Ihnatenko (26.), Blazic (28.), Dibusz (29.)

Továbbjutott: a Ferencváros kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel.

Ludogorec: Renan – Ikoko (Cicinho, 64.), Terzijev, Moti, Nedjalkov – Tchibota, Djakov, Marcelinho (Biton, 64.), Goralski, Jorginho – Swierczok (Keserü, a szünetben)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko (Sigér, 57.), Skvarka, Haratin – Zubkov, Priskin (Lanzafame, 73.), Nguen (Varga R., 61.)

Szerhij Rebrov vezetőedző ígéretének megfelelően a Ferencváros nem adta fel a támadások lehetőségét, azaz nem döntetlenre játszott, s bár többet volt a labda a bolgároknál, az első negyedórában csak a magyaroknak volt helyzete. A ferencvárosi csapat a második lehetőségét – egy szögletet követően – már kihasználta, míg a túloldalon Marcelinho szabadrúgásból csak a kapufát találta el. A magyarok válasza viszont újabb gól volt, így bő húsz perc után már háromgólosra növelték előnyüket. A tetemes hátrány ellenére a Ludogorec láthatóan nem adta fel a küzdelmet, szépítését követően akár egyenlíthetett volna is, de Dibusz kivédte Swierczok Panenka-büntetőjét.

A folytatás újabb ferencvárosi góllal indult, amely jószerivel eldöntötte nemcsak a találkozót, hanem a párharcot is. Bár a bolgárok próbálkoztak rendületlenül, Dibusz nagyon jó formában védett, illetve előtte a védelem is többnyire stabilnak tűnt, így a hazaiak Heister öngóljával csupán szépíteni tudtak a hátralévő időben.

A Ferencváros jobb helyzetkihasználásának köszönhetően megérdemelten nyert, és jutott tovább.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »