BL: nagy pénz, kis foci: bennégett a Fradi a Groupamában

BL: nagy pénz, kis foci: bennégett a Fradi a Groupamában

Minősíthetetlen színvonalú összecsapáson, alig 8700 néző szeme láttára búcsúzott a Ferencváros a labdarúgó-BL 2016-2017-es kiírásától, már az első kanyarban egy olyan csapat ellen, amely az albán bajnokságból kényszerből érkezett a zöld-fehérek ellenfeléül, beugróként, felkészülés nélkül. Az FK Partizani Tirana csapatában ráadásul mindössze a kapus Hoxha járta meg a foci-Eb-t pár hete, a Fradi meg azzal büszkélkedhetett, hogy sorai között egy nagyobb fürt szőlőnyi zöld válogatott játékos „peckeskedett”.

Pedig volt albán és bosnyák lecke is az FTC történelemkönyvében, erről írtunk is, és a tavalyi, a bosnyák Zeljeznicarral szembeni égést követően óriási fogadkozás ment az Üllői úton, hogy itt aztán stabil BL-, EL-körös csapat lesz – hát nem lesz, idén biztosan nem. Kár tagadni, mi is fél szemmel már a Red Bull Salzburgot figyeltük mint a ferencvárosiak következő ellenfelét. Hát persze, egy idegenbeli 1-1 után hogyne néznénk?!

És akkor a visszavágó részletei! Meddő mezőnyfölénnyel indított a Fradi, az albán Partizani viszont nem sokáig várt az első hibára, az első mérkőzéstől eltérően azonban Fili nem használta ki Hüsing és Leandro hibáját a 6. percben. Trinks és Ramírez viszont képes volt ugyanerre öt perccel később, amikor egy villámgyors összjáték után utóbbi tört be szélsebesen a vendég tizenhatoson belülre, és csak felvágni tudták. A megítélt tizenegyest Gera vágta be. (1-0)
1-0 Gera Zoltán Goal HD – Ferencváros 1-0… by sporttivi

Kisvártatva Böde felrúgásáért a Fradi újabb tizenegyest kaphatott volna, de az észt bíró nem volt ehhez eléggé bátor… ehelyett lefulladt a mérkőzés, a zöld-fehérek pedig azt hitték, majd magától végigpereg a 90 perc. Nem így lett, ráadásul egy ártalmatlan beadásba Hüsing hátul tragikusan ért bele, a rövid felsőbe belsőzött Fili elől, 1-1.
Oliver Hüsing Own Goal HD – Ferencváros 1-1… by eurofoot4

Hírdetés

Azonnal a fordulás után eldönthette volna a párharcot Böde Dániel révén a Ferencváros, de miután ő és Ramírez is folyamatosan rossz döntéseket hozott a pályán, a Fradin belül különös konfliktusok szökkentek szárba, főként a dél-amerikai légiós volt célpont Geránál és Lovrencsicsnél. Az utolsó játékpercben aztán Gera Zoltán a saját tizenhatosán belül kezezett, amit a játékvezető nem vette észre, úgyhogy néma maradt az a bizonyos síp ez alkalommal is – a sors ezért nem is engedte a magyar szurkolóknak, hogy az egyébként gyengén teljesítő bíróra mutogassanak. Jött a hosszabbítás, amiben túl sok esemény nem történt, így tizenegyesrúgások döntöttek.

A Fradi abban bízhatott, hogy a Standard Liege elleni felkészülési találkozón nemrég átélt egy ilyen tusát, és meg is nyerte azt. Ezúttal az albán Eb-kapus Hoxha kezdte a büntetőpárbajt, és egy panenkás góllal adta meg a terminus alaphangját. Ezt követően Gera próbált ővele kibabrálni újból, nem sikerült. És bár Vila megtette azt a szívességet, hogy mellérúgta a magáét, Sesták és Ramírez is kihagyta tizenegy méterről, így a lelátón ülők óriási megdöbbenésére a Ferencváros már az első BL-kanyarban kilőtte magát a versenyből.

Ha a jelen magyar viszonyaira akarjuk átfordítani a dolgot, Puskás Öcsi örökbecsű mondatával csak annyit mondhatnánk: nagy pénz, kis foci. Az Üllői útra ugyanis több százmillió forintnyi euró érkezett az Eb után, valamint ezúttal is úgy tűnt, remekül sikerültek az igazolásaik.

De nincs mit magyarázkodni, porig égett a Groupama Arénában a Ferencváros, az albánok pedig legrosszabb esetben az Európa Liga play-offjáért játszhatnak nemsoká, de előbb még azért szerencsét próbálnak a Red Bull Salzburggal.

Csütörtökön jönnek Európa Liga-csapataink, ezek után egyikük sincs biztonságban. Figyelni fogunk rájuk is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »