BKV-s csalás: hibázott a hatóság

Szakszerűtlenül járt el a zuglói kapitányság ügyeletese, amikor a lapunk által bemutatott BKV-s csalás áldozata felkereste – közölte lapunkkal a soron kívül lefolytatott vizsgálat eredményét a rendőrség.

A hatóság közlése szerint a tiszt elöljárója megtette a szükséges intézkedést, s ezek után – nehezen érthető módon – lopás gyanújával indítottak eljárást, amelyet a II. kerületi nyomozók folytatnak le. A válasz azért különös, mert a sértett csalás miatt tett feljelentést, a rendőröknek is előadott történetében szó sem volt arról, hogy O. Cs. Zsolt eltulajdonította volna értékes laptopját.

Hírdetés

Ezzel szemben az történt, hogy a férfi a közlekedési vállalat alkalmazottjának adta ki magát, és segítséget ígért a HÉV-en felejtett számítógép megtalálásában, majd különböző hazugságokkal pénzt kért megtévesztett áldozatától. A hatóság egyebekben arra a kérdésünkre: „Indítottak-e eljárást a közelmúltban olyan csaló ellen, aki magát BKV- vagy MÁV-alkalmazottnak adta ki? Történt-e esetleg elfogás ilyen ügyben?” azt válaszolta, hogy a rendőrség erre vonatkozóan nem kezel adatot. Ugyanezt közölték akkor is, amikor hasonló ügyek felől érdeklődtünk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »