Biztonsági őr vette el a momentumosok ajánlásgyűjtő íveit a Tescónál

Hétfőn a kalocsai Tesco biztonsági őre elvette a Momentum ajánlásgyűjtő íveit és bevitte őket az áruházba – írta közleményben a Momentum. Közölték, hogy az aktivisták helyben nem tudták megakadályozni a jogszerűtlenséget, ezért a Momentum kifogást emel a Nemzeti Választási Bizottságnál.

Hírdetés

A közleményben kiemelték: az ajánlóívek elvétele korlátozza a választás tisztességességét, és akadályozza a pártot az ajánlásgyűjtésben, egy biztonsági őrnek pedig a vagyonvédelem a munkája, nem az önbíráskodás.

Azt írják, hogy a biztonsági őr a szabályosan, az áruház parkolójában pultozó aktivistáktól elvette az ajánlóíveket, és elszaladt velük, az eltűnt íveket pedig csak kis idő elteltével szolgáltatták vissza. „Az áruház megsértette a tisztességes választás alapelvét és akadályozta a pártot az ajánlásgyűjtésben, ezért kifogást nyújtunk be a Nemzeti Választási Bizottságnál. Az ívek elvétele bűncselekmény, ezért feljelentést is teszünk. Az ajánlásgyűjtő íveken szereplő személyes adatok védelme érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz is fordulunk” – szögezték le.

A Momentum szerint nem ez volt az első ilyen eset, korábban a Tesco akadályozta aktivistáikat a népszavazási aláírásgyűjtésekben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »