Bizottság elé kerül a paparazzoügy

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is foglalkozik majd következő ülésén a Vona Gábor által kirobbantott megfigyelési üggyel – tudta meg a Magyar Nemzet a testület MSZP-s elnökétől.

Molnár Zsolt szerint ugyanis egy jogállamban elfogadhatatlan az ilyen eset – legyen szó bármely párt elnökéről –, de különösen akkor, ha egy nemzetbiztonsági átvilágításon átesett, minősített információkkal is bíró országgyűlési képviselő az érintett. A szocialista politikus úgy véli, tisztázni kell, hogy a szolgálatoknak volt-e információjuk a történtekről, illetve mit tesznek azért, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő.

Vona csütörtökön a Facebookon számolt be arról, hogy egy olasz fotós felvételeket próbált készíteni róla, amikor a kisfiát kísérte az iskolába. Utolérte a lebuktatott külföldit, aki bevallotta, hogy már korábban is követte, és azt is elárulta, magyar a megrendelője. Mint kiderült, egy világhírű olasz paparazzo, Andrea Belmonte az illető, aki korábban a kormányközeliből kegyvesztetté vált Spéder Zoltánt lejárató riportokhoz is készített képeket. Ráadásul ugyanez a férfi jelent meg csütörtök délután a Magyar Nemzet tulajdonosának, Simicska Lajosnak a házánál is, valamint az Együtt-alelnök Juhász Péter is azt közölte, hogy őt is az olasz fotós figyelheti meg.

Vona Gábor szerint négyüket egyetlen dolog köti össze: mindannyian Orbán Viktor útjában állnak, és a Fidesz médiabirodalmának, a Habony-műveknek az érdeke az lenne, hogy „letakarítsák őket a palettáról”. Konkrét bizonyítéka nincs rá, hogy az olasz fotós a kormányközeli médiumoknak dolgozna, de úgy véli, bőven elég arra gondolni, hogy Belmonte korábbi, Spéder Zoltánról készült képei e csatornákon – az Andy Vajna által megvett TV2-n, illetve a Habony Árpád érdekeltségei közé sorolt Ripost.hu és 888.hu nevű bulvároldalakon – jelentek meg. A Jobbik elnöke megismételte, súlyos jogi és politikai következményei lesznek az ügynek: már jelezte, hamarosan az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul, továbbá kezdeményezhetik egy vizsgálóbizottság felállítását is. A pártelnök szerint az látszik, hogy maffiamódszerek kezdenek eluralkodni a közéletben.

Az üggyel kapcsolatban Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke azt mondta, Vona Gábornak és Juhász Péternek feljelentést kell tennie, ha úgy gondolják, hogy jogsérelem érte őket.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 09. 24.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »