Bizonyíték: az SZBU korábbi tagja szervezett gyilkosságot

Bizonyíték: az SZBU korábbi tagja szervezett gyilkosságot

Dmitro Neszkromnij, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) korábbi első helyettesét gyanúsítottnak nyilvánították Andrij Naumov, a szolgálat Belső Biztonsági Főosztályának vezetője gyilkosságának megszervezésében.   

Intézkedések folynak Neszkromnij  felkutatására a gyanúsított kihallgatása céljából.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat Fő Nyomozó Osztálya, amely e bűncselekmény szerint nyomozást folytat a Legfőbb Ügyészség eljárási útmutatása alapján, megállapította, hogy Dmitro Neszkromnij és Jurij Raszjuk, az SZBU Terrorelhárítási Központjának alkalmazottja úgy döntöttek, hogy megölik Andrij Naumovot.

Az ezt megerősítő bizonyítékok között vannak videó- ​​és fotóanyagok, Raszjuk, Neszkromnij és más személyek beszélgetéseinek hangfelvételei, amelyek során különösen a gyilkosság megszervezéséről, az elkövetőkről és egyéb részletekről esik szó. 

A nyomozás szerint a bűncselekmény fő motívuma az volt, hogy

Andrij Naumov akadályozta Dmitro Neszkromnij magas pozíciójának visszaszerzését a Szolgálat vezetésében, 

Hírdetés

és ellenezte Neszkromnij volt csapatának egyes tagjainak kinevezését is.

Az ügy vádlottjai részletes tervet dolgoztak ki Naumov meggyilkolására. 

Ennek végrehajtásához Raszjuk, az SZBU Terrorelhárítási Központjának alkalmazottja 2020. október – 2021. január folyamán bérgyilkosokat talált, biztosította a finanszírozásukat, és megszervezte Naumov követését.

Ezt az ügy iratai és a vonatkozó hangfelvételek is megerősítik.

A gyanúsítottak alaposan kidolgozott intézkedései ellenére az SZBU tisztviselői dokumentálták illegális tevékenységüket, és megakadályozták a szerződéses gyilkosság elkövetését.  

A nyomozók a soron következő pénzátutalás közben őrizetbe vették Raszjukot,

és 2021. január 23-án a kijevi Sevcsenkivszkij kerületi bíróság fogva tartás formájában korlátozó intézkedést választott számára – olvashatjuk az Ukrán Biztonsági Szolgálat hivatalos honlapján. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »