"Bizonyára megvolt az oka a történteknek, de akkor sem ez a megoldás": lerombolták a cigányok által önkényesen elfoglalt házat

"Bizonyára megvolt az oka a történteknek, de akkor sem ez a megoldás": lerombolták a cigányok által önkényesen elfoglalt házat

A szombaton elkövetett önbíráskodás után a rendőrség három személyt őrizetbe vett, és előzetes letartóztatásukat javasolta. A székelyudvarhelyi városi bíróság illetékese azonban az MTI-nek elmondta, az ügy nem került a bíróságra, így letartóztatásról nem döntöttek.

Kecset közigazgatásilag Farkaslaka községhez tartozik. A község polgármestere, Kovács Lehel a lapnak elmondta: a lerombolt épület a falu lakóinak a tulajdonát képezte, egy mára megszűnt mezőgazdasági társulás építtette korábban. A polgármester szerint a roma család önkényesen költözött az épületbe, és a falubeliek többszöri felszólítása ellenére sem költözött ki. Ráadásul a család tagjait kisebb-nagyobb lopásokkal, a helybeli gyerekek megfélemlítésével vádolták. Egy alkalommal az is felmerült, hogy a falubeliek összeadnak pénzt, és házat építenek a családnak azon a településen, ahonnan a faluba költöztek, de a család nem fogadta el, így folyamatosan nőtt a feszültség a településen. 

Hírdetés

“Bizonyára megvolt az oka a történteknek, de akkor sem ez a megoldás. Mindig a békés utat kell választani” – idézte az Udvarhelyi Híradó Kovács Lehel polgármestert. 

A rendőrség hétfői közleménye szerint az őrizetbe vett férfiakat csendháborítással, erőszakos cselekedetekkel és ütlegeléssel, valamint rongálással gyanúsítják.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »