Bittó Cigániková: A következő választások során az SaS nem zárná ki a Hlasszal való közös koalíciót

Bittó Cigániková: A következő választások során az SaS nem zárná ki a Hlasszal való közös koalíciót

A következő választások során az SaS nem zárná ki a Hlasszal való közös koalíciót, amennyiben ez lenne az utolsó lehetőség – jelentette ki Jana Bittó Cigániková (SaS) a Markíza Televízió Testre szabva (Na telo) c. politikai vitaműsorában. Amennyiben a fasiszták és a Hlas közül kéne választani, párton belüli referendumot tartanának, és az alapján döntenének.

Bittó Cigániková szerint a korrupcióellenes koalíciót egy fasisztákkal közös populista koalíció váltotta fel, amiért az OĽaNO a hibás. Amennyiben a családtámogatási csomagot illetően Matovič csak a kotlebások kérdéseire választolt volna, az nem jelentett volna gondot, de Bittó Cigániková szerint ennél sokkal többről van szó.

– konstatálta Bittó Cigániková.

A liberális SaS-es képviselőnő vitapartnere, Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a műsorban kijelentette: az ő pártja (Hlas-SD) az „egyetlen fasisztaellenes párt, amelyik nem egyezkedik a fasisztákkal“.

Hírdetés

„Igor Matovič büszkén vallja, hogy a fasisztákkal egyeztetett“

– mondta Eštok, aki mindezek ellenére egyöntetűen nem utasította el a Republikával való együttműködést, miközben az ĽSNS-szel közös szavazást kritizálta.

„Kizártuk a Kotleba-féle fasisztákat, kizártuk az OĽaNO-s fasisztákat, és ha szükség lesz rá, akkor a Republikához is így fogunk viszonyulni“

– jegyezte meg azzal, hogy ő személy szerint nem tudja elképzelni, hogy egy kormányban legyenek a Republikával.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »