Biszku egykori védője lehet a brüsszeli országjelentésünk egyik szerzője

Biszku egykori védője lehet a brüsszeli országjelentésünk egyik szerzője

A 888.hu úgy értesült, hogy Magyar Gábor, Biszku Béla egykori ügyvédje is részt vett a várhatóan szerdán kiadásra kerülő brüsszeli országjelentés elkészítésében. Magyar Gábor – Magyar György ügyvéd fia – korábban azt nyilatkozta a 888.hu szerint, hogy addig nem tér vissza Magyarországra, amíg meg nem bukik a nemzeti kormány.

Szerdán kiadja Brüsszel a legújabb országjelentést, amelynek a 888.hu értesülései szerint Magyar Gábor az egyik szerzője. Az ügyvéd korábban a kommunista belügyminiszter Biszku Bélát védte, akire az ügyészség néhány éve életfogytiglani börtönt kért az ötvenhatos forradalom utáni megtorlások, a 46 ember életét kioltó salgótarjáni sortűz és a Nyugati téri karhatalmisták és tüntetők közötti három halálos áldozattal járó összecsapás miatt.

Az elhíresült Biszku-ügy előtt Magyar Gábor a Franatolo János-féle vöröscsillag-per ügyét vitte, miután az utóbbit vörös csillag mint tiltott önkényuralmi jelkép viseléséért őrizetbe vették.

Az ügyvéd saját – és apja – blogján megjelent interjújának tanúsága szerint Magyarnak elege lett a „diktatúrából”. Így fogalmazott Magyarországgal és új, brüsszeli munkájával kapcsolatban az ügyvéd: „A sikerek sem maradtak el. De mostanra elég lett. Úgy éreztem, hogy ügyvédi működésemmel lényegében legitimálok egy olyan rezsimet, amely már nem felel meg az emberi jogokat tiszteletben tartó demokratikus jogállam követelményeinek… Én ebben a drámában nem szeretnék statiszta lenni, inkább felcsapok színikritikusnak”.

Hírdetés

A 888.hu információi szerint a hazatértét a magyar kormány bukásától függővé tevő ügyvéd írta a brüsszeli országjelentésben az „igazságszolgáltatás hatékonyságára és az ügyészség szervezetére” vonatkozó részt.

A szerdán megjelenő jelentés elkészítésében az Origo.hu információi szerint közreműködhetett még az Amnesty International és a Korrupciókutató Központ is – mindkét szervezetet összefüggésbe hozható Soros György alapítványaival.

forrás: 888.hu, hirado.hu

The post Biszku egykori védője lehet a brüsszeli országjelentésünk egyik szerzője appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »