Bíróság: Politikai kiállása miatt rúgták ki Szert Boglárkát

Bíróság: Politikai kiállása miatt rúgták ki Szert Boglárkát

Bár többször figyelmeztették a tisztességtelen pervitel következményeire, a pénteki tárgyalási napon hajnali fél ötkor küldte meg legfrissebb beadványát az alperes Antall József Tudásközpont jogi képviselője a felperes, Szert Boglárka ügyvédjének. 

Szert Boglárka azért adott be keresetet volt munkáltatója ellen még tavaly, mert úgy véli, elbocsátása jogsértő volt. Szerinte azért mondtak fel neki, mert kiállt egy fiatal munkatársnője mellett, akit a szervezet vezetője, Antall Péter megalázott, miután a lány a Facebook-oldalán támogatta a magyarországi olimpiarendezés elleni aláírásgyűjtést. „Gyere, Editke, megpofozgatlak” – mondta állítólag Antall a pellengérre állított lánynak.

Hírdetés

Ezután a dolgozók zárt Facebook-csoportjában Antall kirúgással fenyegette azokat, akik akár magánemberként hasonló véleményt nyilvánítanak, és emlékeztetett, hogy a szervezet finanszírozása a miniszterelnökség jön.

A későn megküldött utolsó beadvány már nem osztott, nem szorzott a perben, Halász Krisztián bíró rögtön a tárgyalás megkezdése után ítélethozatalra rekesztette be a tárgyalást. Rövid szünet után kihirdette:

jogsértő volt Szert Boglárka kirúgása.

Az Antall József tudásközpontnak emiatt 5 millió 600 ezer forintot és kamatait elmaradt munkabér, másfél millió forintot pedig sérelemdíj jogcímén kell megfizetnie. Az ítélet nem jogerős. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »