Bíróság mondta ki, hogy elviselhetetlen hisztérika Netanjahu felesége

Bíróság mondta ki, hogy elviselhetetlen hisztérika Netanjahu felesége

Túlzott követeléseket támasztott az alkalmazottakkal szemben, megalázta őket, hisztériás rohamokat csapott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök felesége. Ez is szerepel a bírósági ítéletben, amely szerint pert nyert a miniszterelnöki rezidencia ellen annak korábbi gondnoka.

A bíróság szerint Netanjahuné viselkedése miatt Meni Naftali munkája során súlyos károkat szenvedett, ezért a perköltségekkel együtt százhetvenezer sékeles (mintegy tizenkétmillió forintos) kártérítés illeti meg. A döntés egyelőre nem jogerős.

Hírdetés

Az ítélet szerint számos tanúvallomás bizonyította, hogy a rezidencián Netanjahu asszony viselkedése és az alkalmazottakhoz fűződő viszonya miatt ártalmas munkakörülmények uralkodtak. Ezek miatt sokan távoztak, és a rezidencián súlyos és tartós volt a munkaerőhiány.

Meni Naftali húsz hónapig dolgozott a Netanjahu családnak a rezidencián, 2011 februárjától 2012 novemberéig. Távozása után beperelte korábbi munkáltatóját, és személyesen Benjámin Netanjahu miniszterelnököt is. Beadványában 1,1 millió sékelt (mintegy hetvenötmillió forint) és bocsánatkérést követelt.

Netanjahutól külön százezer sékeles (közel hétmillió forint) kártérítést követelt egy televízióban elhangzott interjú miatt, amelyben a miniszterelnök szerinte valótlanul azt állította, hogy elküldték, noha önként hagyta el munkahelyét a rezidencián. A bíróság ezt a kártérítési követelést elutasította.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »