Bíróság mondta ki: Egerben is hazudott a Fidesz a Jobbik jelöltjéről

Bíróság mondta ki: Egerben is hazudott a Fidesz a Jobbik jelöltjéről

Jelentős csúszásban van az Egert az M3-as autópályával összekötő út építése, pedig Orbán korábban megígérte, hogy 2018-ig elkészül. A projekt régóta húzódik, tavaly áprilisban például hirtelen 25,3 milliárdra ugrottak a korábban 6,5 milliárdra becsült költségek. Mirkóczki Ádám ekkor jelezte, hogy a beruházással kapcsolatban felmerül a korrupció gyanúja, a politikus pedig javasolt egy alternatív, költséghatékonyabb útvonaltervet is.

A Fidesz két hónappal később hirtelen lejáratókampányba kezdett, azt hangoztatva, hogy Mirkóczki javaslata (!) miatt csúszhat éveket a beruházás, Eger fideszes polgármestere még aláírásgyűjtésbe is kezdett. Próbált beszállni a szürreális kampányba a Fidelitas is: ők a Facebookon posztoltak egy képet, melyen állításuk szerint Mirkóczki alternatív útvonala látható.

“Az új útvonal a jobbikos Tóth István földjeit érintené, ezért a szükséges kisajátítások miatt tetemes összeg ütheti a markát a jobbikos vezetőnek”

– tették közzé a megdöbbentő leleplezést.

Hírdetés

Ezzel mindössze két probléma volt:

– nem a módosított, hanem épp a korábbi nyomvonal vágná ketté a Tóth István tulajdonban lévő földeket, így a felvetés is teljesen abszurd,
– a fiatal fideszesek a térképet is saját fantáziájukra hagyatkozva gyártották, azon ugyanis nem Mirkóczki javaslata látható.

Kimondta a bíróság: hazudott a Fidelitas

“Ma a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében kimondta, hogy Lombeczki Gábor és a Fidelitas hazudott, amikor azt állították, hogy jobbikos telekspekuláció miatt javaslom az M25-ös autópálya nyomvonalának módosítását! A bíróság ezért a hazugságért a Fidelitast 450.000 forint, Lombeczki Gábort pedig 300.000 forint sérelemdíj- valamint a teljes perköltség megfizetésére kötelezte. Mindezen felül, a Törvényszék arra is kötelezi Lombeczkiéket, hogy pontosan úgy, a nagy nyilvánosság előtt kérjenek tőlem bocsánatot, ahogyan az alávaló hazugságaikat terjesztették” – írta Facebook-oldalán Mirkóczki Ádám.

A politikus tanácsot is adott a helyi fideszes képviselőjelölt, Nyitrai Zsolt embereinek: “akár a főnökötök, akár Oroján Sándor próbál a szátokba adni nyilvánvaló hazugságokat, jusson eszetekbe, hogy mindig az fog fizetni, aki a hazugságot névvel, arccal terjeszti… vagyis ti! Nyitrai Zsolttól pedig továbbra is várom a kettőnk vitájának időpontját és helyszínét…”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »