Bíróság előtt a Budapest Pride agresszív résztvevője

Bíróság előtt a Budapest Pride agresszív résztvevője

2014. július 5-én A család nevében Facebook-közösség előzetesen bejelentett, a rendőrség által pedig tudomásul vett rendezvényét zavarta meg szitkozódásával, náci karlendítésekkel (!) és a szervezők egyikének fogdosásával egy amerikai férfi, akiről aztán kiderült, hogy egy prájdoló.

Hosszas nyomozás után sikerült csak a nyomára akadni William Theodorocapulosnak, akinek viselkedésétől a Budapest Pride szervezői nemhogy elhatárolódtak volna, de jogi képviseletet is biztosítanak számára. A történtek kapcsán 2016. június 28-án Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke írásbeli választ igénylő kérdéssel fordult a kormányhoz. Pintér Sándor azonban akkor a konkrét ügy kapcsán kitért a válaszadás elől.

Hírdetés

A mai napon a Pesti Központi Kerületi Bíróság 311-es tárgyalójában Téglásy Imre, az Alfa Szövetség vezetőjének büntetőfeljelentése nyomán indult eljárásban nem sikerült a történteket pontosan rekonstruálni, így a becsületsértés vétsége miatt indult büntetőeljárás februárban folytatódik.

Sneider Tamás kérdéseinkre elmondta, hogy részben a sajtóból értesült az akkori eseményekről, másrészt választópolgárok is megkeresték a náci karlendítésekkel operáló prájdoló ügyében. Az Országgyűlés alelnöke szerint ez egy azért is fontos ügy, mert a törvények betartása alól senki sem mentesülhet, azok egy jogállamban mindenkire vonatkoznak.

KP


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »