Bíróság elé állítás egy rendőrökre támadó férfi ügyében – öngyújtógázzal kábította magát a „navajonki”

Bíróság elé állítás egy rendőrökre támadó férfi ügyében – öngyújtógázzal kábította magát a „navajonki”

Bíróság elé állítás egy rendőrökre támadó férfi ügyében – öngyújtógázzal kábította magát a „navajonki”

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állít bíróság elé egy férfit, aki a vele szemben intézkedő rendőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozta.

Hírdetés

A nyomozás adatai szerint a 26 éves férfi 2021. szeptember 26-án, 18 órakor, Budapest belvárosában, egy dohánybolt előtti járdaszakaszon az öngyújtók töltésére szolgáló palack tartalmát szívta.

A helyszínen megjelenő rendőrök intézkedtek a férfival szemben, a személyazonosságának igazolására hívták fel, illetve felszólították, hogy a palack szívását hagyja abba.

A férfi ennek nem tett eleget, a jogszerűen intézkedő rendőröket fenyegető hangnemben trágár szavakkal illette, miközben a kezében tartott palackból továbbra is szívta az abban lévő gázt.

Amikor a rendőrök kivették a férfi kezéből a palackot, ő válaszul levette a kabátját, azt a földre dobta, majd a rendőr őrmestert trágár szavakkal provokálva dulakodásra hívta fel.

Az elkövető ezután fenyegetően az egyik rendőr felé lépett, aki – annak érdekében, hogy a biztonságos távolságot meg tudja tartani – bal karját a férfi irányába maga elé tartotta. A férfi ekkor a rendőr karját tenyérrel, nagy erővel megkísérelte megütni, majd továbbra is fenyegetően fellépve közelített a rendőrhöz és irányába ütő mozdulatot tett. A rendőr az elkövető karjának megragadásával hárította az ütést, majd megbilincselték, és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki a – korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetett – férfit, aki nem ismerte el a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség a terheltet a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állítja.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »