Birkózó-vb – Felülvizsgálatot kért a magyar szövetség Losonczi Dávid döntőjére

Birkózó-vb – Felülvizsgálatot kért a magyar szövetség Losonczi Dávid döntőjére

A 72 kilogrammos Fritsch Róbert és a 87 kilós Losonczi Dávid is ezüstérmet nyert a belgrádi birkózó világbajnokságon a kötöttfogásúaknál, utóbbi ötkarikás kvótát is szerzett. Módos Péter szövetségi kapitány az Inforádiónak azt mondta, hogy a nagyszerű eredmények ellenére nem elégedett.

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) hivatalos lépéseket tett a kötöttfogású 87 kilogrammos súlycsoport döntőjének felülvizsgálatára, mivel véleménye szerint a bírók súlyos tévedése nyomán szenvedett vereséget Losonczi Dávid.

Az MBSZ közölte: a vezetőség úgy döntött, minden sportdiplomáciai lépést megtesz annak érdekében, hogy a vasárnapi finálét, melyben Losonczi Dávid óriási csatában 8-7-re kikapott a török Ali Cengiztől, felülvizsgálja a nemzetközi szövetség (UWW).

Hírdetés

„Határozott vélemény, hogy a szőnyegen a rivális két vállra került.

Ezért az MBSZ hivatalos felülvizsgálati kérelemmel folyamodik a nemzetközi szövetség (UWW) illetékes testülete felé, hogy szakmailag állapítsa meg, súlyosan hibás bírói döntés született” – állt az MBSZ hírlevelében. A sportág jelenlegi szabályrendszerében nem létezik az óvás fogalma, az eredményt így nem változtatják meg, de az MBSZ szerint mindent meg kell tenni a maximális jogorvoslat érdekében.

Az ESMTK 23 éves birkózója vasárnap csaknem egy percig tartotta tusveszélyes helyzetben Cengizt, a vezetőbíró pedig kétszer is megadta a kétvállrafektetést és ezzel lezárta volna a meccset Losonczi javára, ám a pontozóbíró, illetve a szőnyegelnök erre nem adott engedélyt. Módos Péter szövetségi kapitány a helyszínen tehetetlen volt, ugyanis a tusveszélyes helyzetre nem kérhette a videobíró segítségét.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »