Bill Gates: Egy újab járvány veszélye mindig a fejünk felett fog lógni

Bill Gates: Egy újab járvány veszélye mindig a fejünk felett fog lógni

A Microsoft milliárdos társalapítója szerint a koronavírus elvonultával sem dőlhetünk hátra. Fejlesztenünk és kutatnunk kell, máskülönben baj lesz – mondta.

Az egészségügyi témákban egyre gyakrabban nyilatkozó Bill Gates volt a vendége a népszerű Veritasium YouTube-csatornának, ahol mi másról, mint a koronavírus-járványról faggatták, írja a HVG. (Gates alapítványain keresztül dollár százmilliókkal támogatja a kórokozó elleni küzdelmet.)

A Microsoft társalapítója szerint a koronavírus rendkívül nehéz helyzetbe hozta a világot, ám ha nem készülünk fel idejében, nem kutatunk eleget, nem fektetünk új technológiákba, félő, hogy egy újabb járvány ennél is nagyobb pusztítást végez majd.

Hírdetés

Gates szerint lehetetlen megjósolni, pontosan milyen kórokozóval kell szembenéznie a majdani embereknek, de biztos benne, hogy járványok később is lesznek. “Nem tudjuk, hogy ez a koronavírus vagy az influenza egy új fajtája, esetleg egy olyan vírus lesz, amelyet még egyáltalán nem ismerünk” – mondta a jövőbe tekintve Gates, aki a számos internetező vélekedésével ellentétben nem felelős a mostani helyzetért.

A Microsoft második embere szerint a világ egyre okosabbá válásával az olyan veszélyekre is fel kell tudni készülni, mint a bioterrorizmus. Ez egy olyan technológia, amely állítása szerint képes irányíthatóvá tenni bizonyos kórokozókat, így azok felügyelet alatt végezhetik a dolgukat. Bill Gates szerint ez az egyik olyan fenyegetés, amely folyamatos készlenlétet kíván a tudósoktól. A másik a klímaváltozás.

HVG


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »