Bidennek nincs sok esélye, de Gerendás Péter és egy repedtseggű influenszer még megállíthatják a háborút

Bidennek nincs sok esélye, de Gerendás Péter és egy repedtseggű influenszer még megállíthatják a háborút

Csütörtök este hét órára szervezett tüntetést az orosz nagykövetség Bajza utcai épülete elé az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség. Az esemény végére többezresre duzzadt a tüntető tömeg, amelyben feltűnt az ukrán, magyar és EU-s zászlók mellett egy Hitler-bajszos Putyint ábrázoló transzparens is.

A politikusok gyakran kötötték a háborúellenes gondolataikat a közelgő országgyűlési választás kampányüzenetéhez:

  • Donáth Anna, a Momentum elnöke például arról beszélt, hogy egységes Európáért kell küzdeni, de ez nem valósulhat meg addig, amíg Orbán Viktor hatalmon van, ezért a jelenlegi miniszterelnöknek „buknia kell április 3-án”.
  • Hírdetés

  • Karácsony Gergely főpolgármester belefűzte a beszédébe, hogy április 3-án „az ukrán és az orosz barátainkért is jól kell szavaznunk”.
  • Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke azt állította, hogy április 3-án „le fogjuk váltani a diktátor haverját”, és ezzel az önellátás útjára fog lépni.
  • Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy a kormányváltás feladatát meg kell hagyni áprilisra, csütörtök este pedig életekért kell aggódni, magyar, ukrán és orosz életekért, és tenni kell azért, hogy a konfliktusokat békés módon rendezzék.

    A felszólalók között egyébként nemcsak politikusok voltak, beszédet mondott Osváth Zsolt "influenszer" és Józan László kárpátaljai származású színész, valamint színpadra lépett Gerendás Péter zenész is, aki John Lennon-számokat énekelt és énekeltetett a közönséggel, írja a Telex.


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »